RECENZE: Benton Aloe BHA Skin Toner

Šťastný nový rok, mám tu první post v roce 2019. Aloe toner od korejské značky Benton mi už nějakou dobu ležel v šuplíku a čekal, než doplácám předchozí Supple Preparation toner od Klairs. Vždycky mi přišel atraktivní díky kombinaci aloe a BHA, tak jsem ráda, že jsem se k němu konečně dostala.

Popis produktu

Velikost: 200 ml
Cena: cca 330 Kč
Odkud: výhra v soutěži pořádaná značkou Benton, jejich oficiální ebay store

Překlad z obalu:
Aloe BHA Skin Toner je testován dermatology. Obsahuje extrakt, šťávu a vodu z listů Aloe Barbadensis. Dále obsahuje 0,5% BHA (kyselinu salicylovou), filtrát z hlemýždího sekretu, kyselinu hyaluronovou, beta-glucan, a přírodní konzervační látky. Tento lehce kyselý toner je navržen pro každodenní použití a pečuje o vzhled vašich pórů, zjemňuje texturu pleti, dodává hydrataci a pomáhá proti akné.
Kyselina salicylová je v Jižní Koreji silně regulovaná, a více než 0,5% je už na předpis v lékárně. V takto malém množství je velice nepravděpodobné, že by měla účinky chemického peelingu. I tak by mohla působit alespoň protizánětlivě nebo pomoct s regulací mastnoty. Každopádně se nemusíte bát, že by tento toner nějak zasahoval mezi vaše "normální" kyseliny. Toner je tedy hlavně z aloe, s BHA a šnekama jako bonus.

Složení

Aloe Barbadensis Leaf Water (80%), Aqua (Water), Butylene Glycol, Glycerin,b1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Snail Secretion Filtrate, Beta-Glucan, Polyglutamic Acid, Aspalathus Linearis Extract, Portulaca Oleracea Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Salicylic Acid (0.5%), Althaea Rosea Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract (200mg),Aloe Barbadensis Leaf Juice (200mg), Arginine, Pentylene Glycol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract,Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Polysorbate 20, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum • Analýza na Skincarisma
Místo obyčejné vody je toner založený na vodě z listů aloe (80%). Kyselina hyaluronová se většinou používá v koncentraci kolem 1% a šneci jsou hned za ní, takže si nedělám iluze, že by tam šneků bylo nějaké podstatné množství. Aloe se opakuje několikrát a opravdu je to ta hlavní složka, kvůli které bych produkt kupovala.


Textura a použití

Toner je narozdíl od Klairs velmi vodový, ale pořád o malinko hustější a mazlavější než obyčejná voda. Obal je pumpička z velmi kvalitního plastu, která lehký produkt přímo vystřelí ven, takže doporučuju mířit do dlaně. Pořád mám rozhodně radši pumpičku než otvor jako má právě Klairs nebo Olivarrier toner, protože takhle se nic neplýtvá. Na celý obličej používám dvě pumpičky, vše se vstřebá okamžitě. Po nanesení pleť malinko lepí, ale ztratí se to už asi po 20 vteřinách. Produkt neobsahuje umělou vůni, jde cítit jen velmi lehce po aloe. Je to příjemná a svěží vůně, rozhodně lepší než esenciální oleje v toneru Klairs nebo vyvoněné glycerinové vody z našich drogerií.

Účinky

Množství BHA je bohužel tak malé, že nepociťuju žádné extra účinky. Doufala jsem, že aspoň bude regulovat tvorbu mastnoty, ale nevidím žádnou výraznou změnu. Buď má toner příliš vysoké pH aby se něco dělo, nebo je moje pleť tak zvyklá na silnější kyseliny, že tohle ji ani nelechtá. Takže se v podstatě jedná pouze o aloe toner, což taky není k zahození. Má velmi osvěžující efekt, nejlíp se osvědčí když mám pleť podrážděnou a červenou, například když mám nějaké zanícené akné nebo jsem byla venku ve studeném větru. Když routine ještě doplním o Holika Holika Aloe 99% Gel, červenání se uklidní vcelku rychle.

Tento toner není tak hutný a tak hluboce hydratační jako Klairs. Raději bych ho používala v létě než teď, ale pro mastnější pleť je ideální celoročně. Obecně bych jej doporučila těm z vás s mastnou pletí, kteří trpí na podrážděnou červenou pleť nebo jen mají ve své skincare routine rádi aloe. Přece jenom je to známá účinná látka. Pro mě se tu nejedná o nic převratného, je to slušný toner a aloe mám ráda, nicméně preferuju hustější tonery, kterých je v korejské kosmetice celá hromada. Byla by škoda nevyzkoušet další, takže u tohoto toneru určitě zůstávat nebudu a nejspíš se k němu ani nevrátím.


Závěr

Benton Aloe BHA Skin Toner je příjemný osvěžující toner s velkým množstvím aloe. Je vhodný spíše pro začátečníky, kteří nechtějí až tak moc experimentovat s neznámými látkami. Lehounká textura hydratuje nadprůměrně, nicméně je určitě vhodnější pro mastnou pleť nebo pro smíšenou na léto. Obzvlášť v horku jistě každý ocení svěží pocit a zklidňující účinky aloe. Osobně preferuju hustější tonery, takže se k tomuhle pravděpodobně nevrátím.

2 komentáře

  1. Nevím, ale pro mě je tohle zbytečný produkt. Ale chápu, že pro někoho to může být velký oblíbenec :)

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, ono aloe je fakt dost basic takže pro mě to taky není nic zázračného. ale mít citlivější pleť a aloe v oblibě, tak se to hodí.

      přeju šťastný nový rok i tobě :)

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.