RECENZE: Holika Holika Seed Blossom Moisture Cleansing Oil

Protože mě nedostatek času donutil vynechat recenzi minulý týden (my apologies), sešly se tu dvě Holika Holika věci po sobě. Nějaká ta místní kosmetika bude tedy až příště. Dneska hodnotím čistící olej Seed Blossom, který je dostupný online i u nás a hned mě zaujal jak obalem, tak názvem (blossom~). Vypadá fancy, je trochu dražší, je ho obrovská flaška - tak jak funguje?


 .

Popis produktu

Velikost: 300 ml
Cena: 590 Kč
Odkud: zasláno k recenzi od KoreanKosmetika.cz
Z KoreanKosmetika.cz
I když většina čisticích prostředků s přehledem zvládá svůj hlavní úkol, zbytečně vysušují pokožku a nabourávají její přirozený lipidový film. Ale u hydrofilních olejů řady Seed Oil Blossom korejské značky Holika Holika se s těmito negativními účinky rozhodně nesetkáte. Účinně odstraňují nečistoty všeho druhu, nevysušují pokožku, ale naopak ji dodatečně hydratují. Také nenarušují její přirozený ochranný film.

Zvlhčující hydrofilní olej Moisture Cleansing Oil ze semen kamélie pro suchou, dehydrovanou pleť. Olej ze semen japonské kamélie, bohatý na vitamín E, hloubkově hydratuje a udržuje vyrovnanou hladinu hydratace v pokožce, zjemňuje ji, zanechává ji čistou a hebkou na dotek. Přípravek obsahuje také olej jerlínu japonského, extrakt z kořene pivoňky a šišáku bajkalského, které pokožku zvláčňují a zlepšují její pružnost.
Pokud jste se doteď nesetkali s žádným hydrofilním olejem (na blogu jim říkám jen čistící oleje), v této recenzi to stručně zopakuju níže. Teď už tenhle asijský druh produktu najdete i v českých drogeriích (např. Astrid nebo Balea), což je úžasný pokrok, ale že to teda trvalo.




 

Složení

Caprylic/Capric Triglyceride, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Sorbeth-30 Tetraoleate, Water, PEG-8 Diisostearate, Hexyldecyl Myristoyl Methylaminopropionate, Butylene Glycol, Camellia Japonica Seed Oil, Sophora Japonica Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Caprylhydroxamic Acid, Glycerin, Fragrance
Analýza složení
Osobně mám nejradši čistící oleje založené na minerálním oleji, protože je lehký a dobře klouže. Tento je založený na Caprylic/Capric Triglyceride (= glycerin + kokosový nebo palmový olej) a olivovém oleji. První látka je velmi dobré změkčovadlo a zabraňuje ztrátě vlhkosti z pleti, olivový olej je trochu hustější, ale prospěšný pleti a vhodný k čištění. Olej ze semen kamélie a jejich květin dává produktu jméno, velmi populární extrakt v asijské kosmetice.

Použití a textura

Pro případ, že jste hydrofilní olej nikdy ani neviděli, ve zkratce se používá takto: pumpičku nebo dvě dáte na suchý obličej a masírujete. Tím se začne rozpouštět veškerý makeup, včetně řasenek, linek apod. Proto je důležité, aby se olej nevsakoval do pleti a snadno klouzal, nechcete si dřít suchý obličej/oči. Když pak následně obličej namočíte, olej se změní v mléčnou emulzi a jde normálně opláchnout. Nezůstane žádná mastnota. Tadá. Na fotce dole můžete vidět jak olej jen po rozetření už téměř odstranil hnědou voděodolnou tužku. Tekutých linek jsem tam dala moc tlustou vrstvu, ale nakonec taky zmizely.

zleva: lip tint, voděodolné tekuté linky, voděodolné linky v tužce


Seed Blossom olej je velmi podobný na můj japonský Kose, kterého jsem prošla už tři balení. Je vlastně velmi podobný na minerální olej a není hustý, nicméně na pleti už působí hutněji. Přesto dobře klouže, nevsakuje se a nedrhne. Má velmi výraznou květinovou vůni, sama nepoznám jestli je to kamélie nebo něco jiného, ale voní krásně. Naštěstí mi tato vůně vůbec nedráždí oči na rozdíl od oleje Astrid, který už kvůli tomu nemůžu vůbec používat. Štípou mě oči jenom si na něj vzpomenu.

Účinky

Nemám si na co moc stěžovat. Používám zhruba dvě pumpičky a mám takový dobrý pocit, že olej nijak neplýtvám když je ho takové velké balení. Během masírování do pleti olej příjemně voní a nemusím se nijak zvlášť soustředit, abych odstranila všechen makeup. Nikdy mi nezůstal zbytek řasenky ani například voděodolných tekutých linek. Po opláchnutí mám pleť perfektně čistou, i když možná malinko sušší než s olejem Kose, ale nic dramatického. Stejně čistím dvakrát, takže to neřeším, ale nemůžu úplně souhlasit s tím, že by olej nějak hydratoval. Obecně bych nikdy neočekávala od čistících produktů hydrataci, perfektně mi vyhovuje když jen nevysušují - doporučuju vám mít stejné očekávání, vyhledávat hydrataci u čištění mi přijde jako zbytečná námaha.



Možná bych měla malinkou poznámku, která už na blogu začíná být tak ohraná, že ji nejspíš brzy uslyšíte na rádiu Impuls: je to velice dobrý olej, ale olej Kose má o malilinko navrch. A to jenom díky tomu, že se emulze trochu víc drží na pleti a potřebuje opláchnout třeba čtyřikrát, zatímco u Kose jen dvakrát. Je to prkotina, but still. I tak mi přijde jako velký úspěch, že se konečně nějakému oleji podařilo dostat na druhou příčku za Kose olej jen velice těsně.

Také musím upozornit na to proč oleje tolik ubylo ačkoliv ho mám jen měsíc - neubývá tak rychle, spíš naopak, tahle flaška mi vydrží rok a půl stoprocentně. Ubylo z něj tolik, protože jsem si ho odléla do cestovní flašky na dovolenou, a teď se mnou tak různě cestuje.

Závěr

Holika Holika Seed Blossom Moisture Cleansing Oil je velice solidní čistící olej, který spolehlivě odstraní makeup (včetně voděodolného) a elegantně se používá. Osobně bych ocenila kdyby šel smýt trošku rychlej, ale jinak mu nemám co vytknout. Balení je obrovské a za ty peníze vydrží opravdu dlouho, navíc krásně voní aniž by dráždil oči.

4 komentáře

  1. Já na ty oleje na odličování moc nejsem, celkově mi vždyc přijde, že pod nima tu pleť dusím nebo co, ikdyž je tam nenecháváme dlouho, nevím proč :D Jinak ale vím, že Holika má spoustu super produktů :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. A čo sa týka očí neštípe ani nespôsobuje nejaké začervenanie? S tým očným make-upom a jeho odličovaním mávam problémy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to napsané v recenzi dvakrát že mě z něj oči neštípou, asi bych ho nehodnotila takhle dobře kdyby štípaly... každopádně to nemusí znamenat, že nebudou štípat někoho jiného. navíc ten problém může být i v tom makeupu protože se během čištění může dostat do oka a začít štípat.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.