Když je horko na zdechnutí: pleťový sprej

Asi je zbytečné na to znova upozorňovat když tím už měsíc vyplňujeme small talk s lidma, kteří nás tak moc nezajímají, ale je fakt nechutné horko. Zatímco planeta jde pomalu do hajzlu, co s tím můžete udělat po skincare stránce? Ráno a večer doporučuju nějaký chladivý gel, přes den pleťové spreje (face mists). Pár jsem jich teď zkošela a tady jsou moje názory.


Pokud to vezmeme na rovinu, což je přístup o který tu už nějaký pátek usiluju, tak jsou face mists relativně k ničemu. Když si něco nasprejujete na obličej tak to jednak dopadne ve velmi jemných kapičkách které ucítíte až nasprejujete půlku flašky, a ještě půlka z toho letí kompletně mimo. Aby se voda vevnitř takhle lehce sprejovala, musí být velmi tekutá a lehká, což často vylučuje pořádný obsah hydratačních látek. Takový Klairs toner s jeho hustou super-hydratační texturou by si ve spreji ani neškrtl. Tím neříkám, že neexistují mists které v podstatě jsou jenom tonery ve spreji. Jenže pak půlku drahocenného toneru sprejujete za záda nebo na vlasy a už to tak výhodné není. Jenže jde o to, že venku je 40 stupňů a sprej vám aspoň na pět minut dá pocit svěžesti, abyste zapomněli, že vám makeup stéká z obličeje. A to ani nemluvím o všech možných k-beauty tipech jako vlhčit si tím beauty blender. Detailněj o používaní mists tady. Ačkoliv to celé zní poněkud hloupě, přijde horko, budete mít mist v tašce a vsadím se, že do pěti minut to na sebe lejete stylem jakým Jeffree Star používá MAC Fix+.

ISANA Aqua Spray

Teď už k tomu co na sebe sprejuju já. Tohle byla původně náhodná koupě z absolutní nouze během jednoho horkého odpoledne ve městě. Nejedná se o nic víc než vodu ve spreji za 35 Kč. Je to absolutně iracionální koupě a i těch 35 korun je škoda... jenže v tom horku racionální myšlenky letí oknem. Vesele jsem se kropila touhle vodou od hlavy k patě tak často, že jsem během měsíce vypotřebovala dvě flašky. Složení je doslova jen voda a dusík, takže to aspoň na kůži nelepí. Je to celé kompletní blbost a nemůžu nikomu doporučit ať to koupí. lol.

Nature Republic Aloe Vera 92% Gel Mist

Tohle už má samozřejmě nějaký znatelný účinek. Je v tom nějak naředěný aloe vera extrakt a trocha nějakých hydratačních látek. Stejně jako ISANA sprej má 150 ml, ale tady to neubývá vůbec tak rychle, protože sprej je koncentrovanější a fakt jde cítit, že něco dělá. Dobře osvěží, na chvilku i hydratuje, není to nic převratného. Naštěstí je to jeden z nejlevnějších k-beauty mists co se týče poměru cena/velikost, a je všude snadno k dostání, můj je z ebay za 165 Kč. Převážně jím prokládám ranní skincare routine, abych si to celé zpříjemnila a produkty se dobře vstřebávaly.


Benton Honest TT Mist

Jo, taky jsem byla překvapená, že balení má blíž k induloně než ke spreji na obličej. Nejsem si jistá co tím zamýšleli, a ani nevím jestli to schvaluju nebo ne. Fajn, je to velice úzké a nacpete to do jakékoliv kabelky. Jenže to limitovalo obal na bídných 40 ml, což je pro full-size mist naprosto směšné. Mist s tea tree olejem na akné není špatný nápad, ale tohle je ten největší problém: ten sprej se spíš podobá vodní pistoli a vystřelí na obličej tak, že vás div neoslepí. V podstatě je to nepoužitelné. Nechci úplně dostat ránu vodou s tea tree olejem do očí. Jediný způsob je nastříkat sprej do dlaní, jenže pak na pleti nepříjemně lepí. Možná je pokažené jenom moje balení. Tohle jsem dostala přímo od Benton jako PR, škoda.

Goodal Infused Mist Dewy Flower

Přiznám se, že jsem tenhle mist koupila jenom kvůli slevě (cca 100 Kč, normálně cca za 200 Kč) a hezké malé 80 ml flašce. Hydratuje asi stejně jako Nature Republic a má nejpraktičtější, nejpřenosnější obal. Navíc je z opravdu kvalitního pevného plastu, takže si ho určitě nechám. Mist má velice výraznou květinovou vůni, což mě trochu odrazuje od pořádného sprejování. Mám ho ze všech nejkratší dobu, takže pro konečný verdikt můžete sledovat instragram. Bohužel na rozdíl od Nature Republic moc neosvěžuje.

Nature Republic Aloe Vera 92% Mist je tedy jednoznačný vítěz. Je to velká flaška, takže se nemusíte bát, že to hned vyplácáte. Příjemně voní, lehce hydratuje a osvěží. Jo, pořád je to jenom aloe voda ve spreji, ale je nejlepší ze všech ostatních vod ve spreji co jsem letos zkoušela.

6 komentářů

  1. Já pleťové spreje nikdy nezkoušela, ale docela mě lákají ty od Baley. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeden jsem taky měla - meloun - a hrozně mi na kůži lepil, takže toho jsem se zbavila rychle :D

      Vymazat
  2. Ja tie spreje používam, ale snažím sa do nich príliš neinvestovať. Predsa len sa to len vystrieka na pleť. Mala som vodu v spreji od Balea, tú ja používam aj počas opaľovania. Ešte si zvyknem kupovať rôzne ružové vody, najlepšia sa mi zdá Leganza. Je lacná a obsahuje aj ružový olej čiže pleť hydratuje. Investovať veľké peniaze do takýchto vôd je však asi fakt blbosť. Ja si nimi ešte zvlhčujem pleť pred aplikáciou sér či olejov.

    OdpovědětVymazat
  3. Která z těch flašek má nejlepší rozprašovač? Sama používám Jarischův roztok, nebo různé DYI vody, ale nemám pořádný rozprašovač :-/ Třeba ten ISANA sprej má pro mě úplně ideální rozprašovač - jemný a nestříká moc okolo. Ale ten těžko budu plnit něčím jiným, že :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo s tím ISANA sprej souhlasím no. podle mě asi ten Nature republic, sprejuje trochu koncentrovaněj, ale jemně a rovně, ne všude kolem.

      Vymazat
  4. Přihodila jsem k nákupu protože byl v akci, milé překvapení, krásně voní a v těch letošních vedrech skvěle osvěžil. Objednám znovu.
    [TONYMOLY] THE CHOK CHOK Green Tea Mild Watery Mist
    https://www.ebay.com/itm/TONYMOLY-THE-CHOK-CHOK-Green-Tea-Mild-Watery-Mist-60ml-/132173559075

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.