RECENZE: CeraVe Čistící pěnivý gel


Možná jste neslyšeli o CeraVe než dorazilo do českých lékáren, ale já na tuhle značku smutně čumím od doby co jsem se poprvé začala zajímat o skincare. Vzhledem k tomu, že jsem informace a doporučení na produkty sbírala původně z amerických zdrojů, CeraVe byla nejčastěji doporučovanou značkou pro americké skincare začátečníky. Loni je koupil L'Oréal a letos už je najdete i v kamenných lékárnách. Je to pro mě sice docela návrat k základům, ale nemohla jsem odolat.

Zároveň se omlouvám za opožděné reakce na komentáře a malý počet článků za poslední dva měsíce. Sešla se mi hrozná spousta náročných věcí jako stěhování a ukončování studia, ale teď už se pomalu začnu vracet k normálu.



 

Popis produktu

Velikost: 236 ml (8 fl oz)
Cena: 245 Kč
Odkud: DrMax.cz (teď už i v lékárnách Benu)

CeraVe.cz:
Typ pleti: Pro normální až mastnou pleť
Vyvinuto s dermatology. CeraVe čistí a odstraňuje přebytek kožního mazu, aniž by byla narušena ochranná kožní bariéra pokožky obličeje a těla. Obsahuje 3 typy esenciálních ceramidů, niacinamid a kyselinu hyaluronovou. Technologie MVE: zajišťují postupné uvolňování aktivních látek pro celodenní hydrataci pokožky. Kyselina hyaluronová: pomáhá udržovat přirozenou vlhkost pokožky. Niacinamid (vitamin B3): pomáhá zklidnit pokožku. Bez mýdla. Bez parfemace. Hypoalergenní. Přípravek jemnými krouživými pohyby vmasírujte do pokožky. Opláchněte.

 

Složení

AQUA/WATER, GLYCERIN, COCO-BETAINE, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM COCOYL GLYCINATE, PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, SODIUM CHLORIDE, ACRYLATES COPOLYMER, CITRIC ACID, CAPRYLOYL GLYCINE, CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, NIACINAMIDE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYALURONATE, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, CERAMIDE NP, PHENOXYETHANOL, CERAMIDE AP, PHYTOSPHINGOSINE, CHOLESTEROL, XANTHAN GUM, CARBOMER, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CERAMIDE EOP
Že je jiné pořadí složek než v původní americké verzi bych neřešila, my tu máme přece jenom jiné zákony. Jenže ono to složení je opravdu jiné, ne jen přeházené. Takže pokud se vám dostane do rukou americká verze (složení tady), pak tato recenze možná nebude odpovídat vašim zkušenostem. To podstatné tam pořád je - 3 typy ceramidů, niacinamide, kyselina hyaluronová. Nejvýraznější změnou je, že americká verze obsahuje parabeny a tahle ne.

Pokud vás zajímají ceramidy, Paula je popisuje jako "maltu mezi cihlami, pokud cihly jsou vaše kožní buňky". Jedná se o mastné voskovité lipidy, které tvoří takovou voděodolnou bariéru na pleti, čímž jí pomáhají držet vodu a udržovat ji ve správném chodu. Jsou dobře prostudované a je mnoho důkazů o jejich účinnosti, ale popravdě, pokud opravdu máte zájem je používat ve své routine (ať už kvůli údržbě bariéry, hydrataci nebo anti-aging), cleanser není ten nejlepší produkt. Spíš zkuste krém. Tady je skvělý detailní post o ceramidech na The Beauty Brains.

Textura

Mazlavý gel, který za pomoci tření a vody začne trochu pěnit. Záleží na tom kolik vody a jak moc se s tím budete hrát. Jako se všemi nejdřív-gel-pak-pěna cleansery doporučuju si to napěnit mezi dlaněmi než to dáte na obličej, je to celkově pohodlnější a efektivnější.



 

Účinky

Ze začátku jsem měla docela problém. Jsem zvyklá se umýt a jenom se lehce poplácat ručníkem, ale pak na mně začaly lehounce pěnit vodové produkty, jakoby jsem to pořádně neumyla. Stalo se mi to asi třikrát, nakonec jsem začala používat míň gelu a suším se trochu důkladněji, už žádný problém nemám.




Čistí velice dobře a nevysušuje, což je v podstatě všechno co po cleanseru chci. Nesnáším, když se umyju a hned mám ten pocit jako "honem honem začít hydratovat". Moc nepění, což mi nijak nevadí - můj oblíbený Lirene gel cleanser nepění vůbec. Je fakt, že když ho použiju víc a dám si tu práci ho napěnit trochu víc, tak pak cítím jak je pleť velmi lehce napnutá když se třeba usměju. Pořád to není nijak nepříjemné, nemám pocit, že je pleť vysušená. Spíš je jasné, že pěna odebrala přebytečný maz trochu víc než když se nijak zvlášť nesnažím gel napěnit. Dál se mi hrozně líbí balení, je to pevný plast s kvalitní uzavíratelnou pumpičkou. Pokud se vám bude hodně líbit, existuje i obří 473 ml verze! Malé cestovní balení se u nás bohužel (zatím?) neprodává.

Určitě je to velice dobrý start pro skincare začátečníky, pokud prostě hledáte jen jemný cleanser co vás zbaví špíny a nevysuší. S velkým balením se o čištění nebudete muset starat hodně dlouho. Taky existuje nepěnící verze, která má být vhodnější pro suchou pleť a zní docela podobně jako Lirene gel. Takže je hodně pravděpodobné, že zkusím i ten. Celkově asi vyzkouším skoro všechno co se tu prodává - není nad jednoduchost a účinnost v kosmetice.

Závěr

CeraVe Čistící pěnivý gel je velice dobrou možností pro kohokoliv, kdo hledá dobrý jemný čistící produkt bez vysoušení, parfému a zbytečností. Dobré složení, kvalitní obal a možnost koupi skoro půl litrové verze jsou jen bonusy k této americké klasice. Rozhodně to není poslední CeraVe produkt, který na blogu uvidíte.

5 komentářů

  1. Jsem ráda, že je tu Cerave už k dostání. Člověk o tom vždy slyšel od amíků na netu jak je to senza, a teď je to i u nás. Asi taky postupně vyzkouším všechno :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuším, že jsem tuhle značku už někdy viděla. možná v nějaké reklamě? Nevím. Každopádně ráda uvítám další recenze na produkty od CeraVe :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. moc krásně napsáno, a se vším plně souhlasím, mažu se s krémem cca 2 týdny a zaznamenala jsem opravdu velký rozdíl co se týče svědivosti.. Za mě top :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Po umytí vysušená pleť, zatím nevidíme zlepšení!

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.