RECENZE: COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50/PA+++


Ahh, good old COSRX. Jak já ráda recenzuju jejich kosmetiku. Každopádně vzhledem k tomu, že jsme zase kompletně přeskočili ze zimy do léta, je čas na opalovací krémy. COSRX má zatím jenom jeden, tak jsem na něj byla zvědavá.

Popis produktu

Velikost: 50 ml
Cena: 540 Kč
Odkud: KoreanKosmetika.cz (zasláno k recenzi)
Z KoreanKosmetika.cz:
Krém se rychle vstřebává, udržuje v pokožce její přirozenou vlhkost, vytváří bariéru proti negativním vnějším vlivům. Zklidňuje citlivou pokožku a zabraňuje jejímu zarudnutí nebo stresovým projevům.
Výtažek aloe vera poskytuje ochranu pleti v několika úrovních. Extrakt aloe vera obsahuje více než 160 blahodárných látek, včetně aminokyselin, vitamínů a minerálů. Má antibakteriální a antiseptické účinky, stimuluje krevní oběh, hydratuje pokožku a pomáhá v ní zadržovat vlhkost, zmírňuje záněty. Má změkčující a zvlhčující účinky. Efektivně bojuje proti povadnutí pleti i proti akné. Má silně hojivé a regenerační účinky, několikanásobně zvyšuje pružnost pokožky díky obsahu speciální látky ligninu. Ten navíc napomáhá pronikání vlhkosti a enzymů do hlubokých vrstev pokožky a posiluje metabolické procesy.
Orientovat se v Asijských opalovácích není úplně snadné. Konkrétně Japonsko a Korea používá nejnovější technologie a neustále své opalováky zdokonaluje, protože je tam všichni nosí každý den. Zatímco u nás se setkáme většinou jen s opalovacím krémem nebo mlékem, Asie nabízí: sun cream, sun essence, sun gel, sun milk, sun stick, sun mist, dokonce sun cushion. Každý má trochu jiné vlastnosti a konzistenci, pro orientaci v těch japonských doporučuju tuhle tabulku od Ratzilla. Osobně mě vždycky hrozně lákaly sun gely, takže jsem zatím vyzkoušela dva japonské - od Bioré a Rohto. Korejský sun cream je lehce hydratační krém, vhodnější pro sušší pleť nebo když jste ráno línější. Je to asi nejpodobnější konzistence našim opalovacím krémům.


Složení

Water, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Propylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Dicaprylyl Carbonate, Isoamyl P-Methoxycinnamate, Potassium Cetyl Phosphate, Alcohol,Dimethicone, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Titanium Dioxide, C14-22 Alcohols, Polymethyl Methacrylate, Cetearyl Alcohol, Aloe Arborescens Leaf Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Tocopheryl Acetate, Peg-100 Stearate, Silica, C12-20 Alkyl Glucoside, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Aluminum Hydroxide, Stearic Acid, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Xanthan Gum, Triethanolamine Sodium Hydroxide, Fragrance, Phenoxyethanol, Disodium EDTA
Skincarisma analýza
Spousta UV filtrů, silikony, pár hydratačních klasik (glycerin, propylene glycol, butylene glycol). Je tam i alkohol, pro mě jednoznačné plus u opalovacích krémů, nechci žádnou hutnou mastnou hrůzu. Obal navíc specifikuje nejen množství aloe extraktu, ale z čeho je extrakt složený: 5,500 ppm (0,55%) složený z vody, butylene glycol a extraktu listů aloe. Jako všechny asijské opalováky, kromě SPF 50 vidíte i hodnocení PA+++, znázorňující vysokou ochranu proti UVA paprskům - těm které vám nespálí kůži, ale způsobují stárnutí pleti, ztmavují jizvy a způsobují pigmentové skvrny.

Když se ale vrátím k popisu produktu, je v něm hezky popsané co všechno aloe dokáže - obsahuje vitamíny, minerály, dokáže výborně zklidnit podráždění, akné, zvlhčuje pleť, hojí, regeneruje... To sice ano, ale 0,55% aloe v tomto opalovacím krému tyto účinky mít nebude. Na to existují čisté aloe gely, levné a dostupné naprosto všude, ty vám tyto účinky zaručí. Podle mého názoru byste od opalovacího krému neměli čekat víc, než že vás spolehlivě ochrání před sluncem.

Textura & účinky

Trochu hutnější krém, který se dobře roztírá a není vůbec mastný. Ze začátku jsem se hutnější konzistence trochu bála, ale teď už to na sebe plácám hlava nehlava - moje pleť s tím problém nemá a nezpůsobuje to další mastnotu. Nejspíš je to tím, že navzdory hutnější konzistenci se krém dobře vstřebá a nenechává mastný film. Je trochu podobný na hydratační opalovák od Astrid, který jsem recenzovala loni, ale jak se začne roztírat tak se podobnost ztrácí. Astrid moc neklouzal po pleti a nanášení bylo dost upatlané, COSRX se roztírá bez problémů.

Vsákne se zhruba do minuty, pleť je pak lesklejší, hebčí a příjemná na dotek. Jedná se o hydratační opalovák, takže ráno občas (obzvlášť když je fakt horko) trochu zkrátím skincare routine - například vynechám nějaké sérum a použiju jenom toner, lotion a tohle. Sun cream je určitě vhodnější pro sušší pleť, pro mastnější bych se podívala na japonské sun gely. Je to fajn jako taková extra vrstva hydratace, ačkoliv to neznamená že bych kompletně vynechala ranní krém.



Je perfektní na cestování díky praktickému obalu, navíc teda díky němu nemusím tahat nějaké séra apod. Nejraději jej nosím bez makeupu a to ze dvou důvodů. Jednak se mi líbí ten lesklý hebký finish, ale hlavně - a to je můj jediný problém - nesedí mi pod makeup, konkrétně oranžový BB krém od SKIN79. Během dne vidím jak se někde makeup posunul, například na nose když mám brýle. Nebo se mi seskupí kolem obočí a na čele. Nepřijde mi, že by to bylo jen tímhle konkrétním BB, protože korektor dělá to samé. Většinou si dám korektor jen pod oči a lehce ťupnu kde je třeba, tak nemám problém, ale silnější vrstvy se už zase seskupí do linek někde, nebo si přejedu prstem čelo a mám na něm makeup - což se mi rozhodně normálně nestává. Kdybych si během dne přilepila papírový kapesník na čelo, tak se mi celý makeup setře.

Už mi někdo psal, že má podobný problém a že pomáhá déle počkat před nanesením makeupu. Mno, jako člověk který celé ráno promrhá na mobilu a pak se kompletně nachystá během posledních 15 minut před odchodem - já nebudu čekat dýl než musím. ¯\_(ツ)_/¯ Přesto jsem teď měsíc používala COSRX krém skoro každý den - podle stavu pleti - a rozhodně se mi líbí. Přijde mi jako dobrý letní krém, kdy moc makeupu stejně nenosím, popřípadě někam na dovolenou. Byl by super i jako každodenní opalovák celoročně, jenom kdyby mi líp seděl pod makeup.

Závěr

COSRX Aloe Soothing Sun Cream je korejský opalovací krém, texturou podobný na "naše" krémy, jen s daleko elegantnějším a příjemnějším používáním. Není mastný, nenechává bílý film, dobře se vstřebává, docela i hydratuje, nežmolkuje. Jediné mínus je, že mi na něm nesedí makeup, přes den se hýbe a usazuje v jemných vráskách. Líbí se mi ale jak s ním vypadá čistá pleť, takže ho používám často i tak. Navíc s ním ráda cestuju, protože má praktický obal a zkracuje mi ranní routine.

13 komentářů

  1. Hmmm, teď jste mě nalákala na ty sungely (a prohlížet jolse.com ve zkouškovém není dobrý nápad). Ohledně těch čistých aloe vera gelů: já o tom nic nevím, je to záležitost, kterou najdu v každé zdravé výživě? Eva P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježiš, o tom mi ani nemluv. Já během zkouškového koupím takových hovadin až se stydím.
      aloe by určitě mělo být ve zdravé výživě ale v nějaké podobě bude i v normální drogérce u opalovacích věcí, protože se samozřejmě používá po opalování na zklidnění podrážděné kůže.

      Vymazat
  2. Ahoj, mně tento krém na obličeji velmi žmolkuje. Zkoušela jsem ho dát i na holý obličej, takže to nemůže být třeba sérem nebo krémem. Nemohla jsem ho vůbec nosit, pod makeup nemožné, nakonec jsem ho vymazala na hřbety rukou v autě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aww tak to je divné, já jsem právě hrozně ráda že nežmolkuje. o_O

      Vymazat
  3. Mam opalovací krem od Missha SPF 45, je to konzistenci spis jako naše tělova mléka. Je super pod make up, hezky se roztira, rychle vstřebá a je neuvěřitelně lehký. Make up po něm neklouže :)

    OdpovědětVymazat
  4. All around Safe Block Essence Sun 45, PA+++

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Nabi, tvoj blog je uzasny, nasla som ho pred troma dnami a odvtedy tu sedim :-)
    Mas tu kopec odpovedi na moje otazky. Zaujimalo by ma, ked sa jedna o opalovacie kremy, nestretla si sa nahodou s nejakym dobrym na telo? Ja som tuto z blizko dostupnych moznosti vyskusala hadam vsetko a v nicom sa necitim dobre, vsetko je mastne, lepi sa... Viem ze to nie je uplne k teme, len keby nahodou. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, diky ♡
      noo, já letos nejspíš budu kupovat nový opalovák na tělo, takže se možná objeví na instagramu až ho koupím. každopádně loni jsem měla dva, ke kterým jsem se dostala totálně z nouze, ale nebyly špatné: Garnier Ambre Solaire mléko, voděodolné, SPF 30 - nechává trochu bílý film a je trochu mastnější, ale u moře se to dalo přežít & SunDance Sport Creme-Gel SPF50 z dmka, který má sice příšernou vůni kosmetiky pro chlapy, ale je odolný proti vodě a potu, není mastný a hrozně rychle se vsákne, vůbec nelepí. s tímhle jsem chodila v létě do města etc. jako ani jeden nejsou perfektní, když už tak ten SunDance je 100x lepší. nejspíš letos vyzkouším další SunDance, protože toho mají dost nového tak jsem zvědavá. kdybys jako byla úplně zoufalá, tak jsem slyšela jen to dobré i o japonských opalovácích na tělo, dostupné nejspíš na ebay.

      Vymazat
  6. Nabi mám problém už mi přestal vyhovovat po 5ti baleních non K-beauty nip&fab Post-Glycolic Fix Moisturiser SPF30 je super protože hodně jedu kyseliny a peely ale už mi nějak nesedí trochu drhne a začíná mastit i když fungoval bezvadně na pory (niacinamid)
    potřebuju nový klidně K-Beauty ale musí mít spf 20-30 být lehký a třeba i hezky vypadat,nejlépe cenová kategorie jako nip&fab pleť smíšena
    poradíš prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. skincare na míru nedoporučuju nikomu, protože každý má jinou pleť. už vůbec ne, když mi jako teď od tebe přistane navíc seznam specifických požadavků:

      - "klidně kbeauty"
      - musí mít 20-30 spf
      - musí být lehký
      - trefa do vkusu aby krém "hezky vypadal"
      - cena podobná nip&fab
      - pro smíšenou pleť

      jako sorry, ale pro sebe hledám produkty klidně i měsíc než jsem přečetla dost recenzí a jsem přesvědčená, že bude stát za to. a to znám svůj obličej. bude nejlepší, když tomu ten čas věnuješ sama. :)

      Vymazat
    2. aha takze nadsázku moc nechápeš a vlastně...sorráč že jsem vůbec klikla na tvuj blog ledová královno Nubian

      Vymazat
    3. aw, a já tak doufala v nějakou vtipnější odpověď. dostávám dotaz na doporučení kosmetiky často, ale zatím nikdo nereagoval takhle infantilně lol. svoji odpověď jsem ti detailně vysvětlila, takže se jdu vrátit do svého ledového království, měj se.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.