Empties - duben 2018

Dva roky bez empties a teď dva posty za dva měsíce? Mno, dává to smysl když jsem většinu své momentální kosmetiky nakoupila před dvěma lety, nicméně jsem spotřebovala i nějaké PR produkty a teď je moje routine dost limitovaná. Tyto empties ale zvýrazňují dva velké problémy - jak pomalu kosmetiku spotřebovávám a kolik mám ke všemu alternativ. Snad si ze mě vezmete příklad, nebo se v tom právě uvidíte taky.


Hada Labo Gokujyun Hylauronic Acid Lotion

Hada Labo lotion, populární japonský toner se třemi druhy kyseliny hyaluronové, byl absolutně stěžejní pro moji snahu vypořádat se z dehydratovanou pletí. Rozhodně se dostal na můj imaginární seznam good shit I'd repurchase anytime, ale mám zájem o dražší a údajně vylepšenou verzi, Premium Lotion. Kromě toho mám pořád ve skříni nový neotevřený Klairs Supple Preparation toner, který jsem koupila loni ve slevě a pak naprostou náhodou dostala Olivarrier toner k recenzi od Jolse. Takže mám tři tonery, což zpomalilo spotřebovávání Hada Labo, u kterého ještě ke všemu stačí jen pár kapek na celý obličej. Až doplácám Olivarrier tak přejdu na Klairs, což teoreticky znamená, že se po tonerech nebudu dívat ještě aspoň dva další roky.

Mizon Snail Repair Intensive Ampoule

V minulých empties jsem se loučila se šnekem od COSRX a tomu je Mizon ampule velice podobná. Možná je tomu až tak podobná, že si nedokážu obhájit vlastnictví obou produktů najednou. Přikláním se spíš ke COSRX, především proto, že je tam víc šneků (96% vs 80%) a míň okrasných extraktů. Taky mi vyhovuje větší množství, protože šneky můžu používat ráno i večer celoročně, a těch 30 ml bych musela kupovat znova až moc často. Ampule je určitě vhodnější pro šnečí začátečníky; vyzkoušíte si účinky a když vám nebude sedět, je to dost malé množství aby to nebyla taková škoda.

Mizon All in One Snail Repair Cream

Zbytky ze dna vyškrabuju i v dalším Mizon produktu. Tenhle "krém" (který se má používat ještě před ampulí zmíněnou výše) opravdu mile překvapil. Je to instantní pick-me-up pro dehydratovanou unavenou pleť, dokáže instantně zjemnit a obsahuje 92% šneka. Má ale zvláštní problém po marketingové stránce; označený je jako šnečí krém, jenže nereprezentuje ani šnečí produkty ani klasické krémy. Je spíš něco jako našlehané sérum na které mají přijít další produkty, takže název vyvolá mylný dojem a následně špatné recenze. Vsákne se stejně rychle jako esence nebo jiné lehké produkty, takže se na něj všechno dobře vrství. Popravdě hodně uvažuju o koupi dalšího, ale existuje ještě verze Black Snail, která taky vypadá dost slibně.

COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid

Nejsmutnější emptie, doslova my chemical romance (teen angst intensifies) s touhle kyselinou musí skončit, ačkoliv není spotřebovaná - už je prošlá. Opět je tu stejný problém co u Hada Labo a ještě něco navíc. AHA 7 byla moje první pořádná AHA kyselina. Nadělala mi na obličeji příšerný bordel, ale sama si ho pak za zhruba dva měsíce uklidila. Byla jsem tak optimistická, že jsem brzy poté koupila i COSRX BHA a to byla chyba. AHA jsem používala velmi pomalu a opatrně, takže mě ani nenapadlo sledovat jestli moje pleť zvládne častější používání, ne tak dvě kyseliny najednou. Všechny pokusy o zvýšení používání na víc než AHA jednou týdně, BHA dvakrát, dopadly červenou podrážděnou pletí plnou šupinek - klasický výsledek když vaše pleť chemický peeling nezvládá.. Ačkoliv tahle kyselina funguje a neskutečně mi pomohla, možná než jednu pořádnou AHA facku týdně si pořídím spíš AHA pohlazení. Pořád ji rozhodně doporučuju a stejně se k ní vrátím když mě jiné kyseliny zklamou, jen mě mrzí, že citlivost mojí pleti omezila moje používání natolik, že kyselina stihla projít.

Purity Vision Růžová voda

Zmínila jsem ji jen u výběru dobrých a špatných věcí nakoupených během roku 2017 - a to v kategorii těch špatných. Přesto stála takové prachy, že ačkoliv totálně nic nedělá a vyhodit ty dvě stovky oknem by na moji pleť mělo kompletně stejný efekt, tak jsem ji spotřebovala. Nevím jestli je to tím, že by se nejednalo o "pravou" růžovou vodu (tzn. vedlejší produkt při výrobě růžového oleje), to jsem moc nezkoumala. Každopádně s růžovou vodou končím, pořídila jsem si nový mist (od Nature Republic, momentálně na cestě) a už na podobné ovoněné kraviny nesáhnu.

8 komentářů

  1. totalne miluju ty poznamky typu good shit i'd repurchase a my chemical romance 😃 good shit right there 👌
    tu ruzovou vodu jsem si zrovna tento tyden koupila uz asi potreti za posledni dva roky? jako vzdycky ji vyplacam do dvou mesicu a pak to bez ni klidne rok preziju. jako nejaky toner je vazne k nicemu a hojive ucinky taky nepozoruji, ale je to muj takova guilty pleasure, za co rada vyhodim ty penize. ta vune a pocit na tvari je mi hrozne prijemna 😃 a spis s tim zakoncuju makeup, teda vetsinou si delam jen oboci a korektor co zapudruju a tohle nakonec, a hezky se ten pudr jakoze rozpije a ja nevypadam jak krida 😂 aha od cosrx jsem si objednala vcera, tak se tesim az mi prijde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lmao dík :D
      jo právě i minule mi hodně lidí psalo jak to kupujou furt a jaká je to paráda, i když ta paráda spočívá jenom v tom že to pěkně voní like fuck that, dávám těžké prachy za parfém abych voněla, kosmetika mi prostě musí dělat víc než jenom vonět. taky právě mám ráda nějaký mist na zakončení makeupu, ale tohle je fakt kompletně zbytečná věc pro mě :D

      Vymazat
  2. Mne tiež nepríde, že by tie čisté ružové vody nejako fungovali. Zdá sa mi, že okrem osvieženia a lepšej vstrebateľnosti produktov nerobia nič. O hydratácii nemôže byť ani reč. Radšej používam tonery s obsahom tak ružovej vody ako aj ružového oleja. To už potom tú hydratáciu aj cítim. Na tejto mi navyše prekáža aj dosť ťažké balenie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak lepší vstřebání produktů zaručuje i obyčejná voda, takže to taky není žádné extra plus. :D jinak souhlasím, rozhodně radši toner.

      Vymazat
  3. taky jsem měla růžovou vodu a byla k ničemu,ale hezky voněla to jo no. Ten Mizon krém je opravdu úžasný, plně s tebou souhlasím. Ta šněčí ampoule mi příjde malá, nejlíp prostě vychází šnečí essence od cosrx - poměr, cena a výkon. Tu premium verzi od Hada Labo používám asi týden,a je to dobrý. Pleť je trochu lepkavá po aplikaci a taky více následného produktu vypotřebuji, nevím zda-li to má takoví efekt na střebávání produktu a tím pádem na spotřebované množství v jedné aplikaci na následné produkty a nebo ta lepkavost vyžaduje více následného produktu na pořádné rozetření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmmm, o tom že se to rychlej vyplácá jsem taky četla. no, tak to ještě zvážím.

      Vymazat
  4. Jojo, s růžovou vodou jsem se taky kdysi nachytala :) Jo a prosím tě, mám na tebe dotaz. Objednala jsem si MIZON SNAIL RECOVERY GEL CREAM a nejsem si úplně jistá, kam ho ráno zařadit - úplně poslední, nebo před opalovákem? Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opalovák je vždycky ten nejposlednější krok před makeupem, aby nic neohrozilo jeho účinnost. takže rozhodně routine > snail gel > opalovák.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.