RECENZE: Mizon Snail Repair Eye Cream


No jo, dala jsem si kolem Vánoc trochu delší pauzu, každopádně jsem zpátky a jedu tak jako předtím s jedním příspěvkem týdně. Pro dlouhodobější čtenáře to asi bude šok, ale mám tu recenzi očního krému. Ačkoliv je to neobvyklé, začala jsem používat oční krémy už někdy v 16. Ne proto, že bych byla (už tehdy) nějaký skincare freak, ale kůže kolem očí byla velice citlivá, pálila a byla tak vysušená, že to vypadalo jako vrásky. Od té doby jsem vždycky střídala oční krémy z drogerie, jenže všechny stály za houby. Tak jsem si začala mazat pleťový krém i kolem očí, ale to bylo zas na tenoučkou citlivou kůži příliš - takže zpátky k očním krémům. A tak furt dokola.

Letos jsem střídala krémy Ziaja Kozí mléko a korejský Secret Key Starting Treatment Eye Cream. Oba byly opět zklamáním a neměla jsem k nim žádný velký komentář, a tak se dočkaly "recenze" jen na instagramu. Ještě jsem to ale nevzdala a vložila naděje do korejských krémů, konkrétně na něco šnečího, a tenhle od Mizon mi padl do oka hned. Chtěla jsem počkat až doplácám tyhle dva staré, ale díky mé spoulupráci s Mizon jsem se ho dočkala dřív.
Pokud vás krém zaujme, můžete využít 10% slevu ze sloupečku vpravo!

Cena: 329 Kč
Velikost: 15 ml
Odkud: Mizon.cz (zasláno k recenzi)


Popis produktu

Z Mizon.cz:
Tento jedinečný luxusní krém je určený pro péči o extrémně jemnou a citlivou pokožku v okolí očí. Obsahuje 80% hlemýždího sekretu a E.G.F.(endoteliální růstový faktor). Tyto dvě hlavní složky příznivě působí na eliminaci jemných vrásek, regeneraci pokožky, eliminaci tmavých kruhů kolem očí. E.G.F. je jedna z přirozených složek kožních buněk, která po 25. roku života ubývá, je tedy nutné ji doplňovat, aby mohla snižovat náchylnost k tvoření malých vrásek kolem očí. Mucin, který je přirozenou složkou hlemýždího sekretu, výrazně pomáhá regenerovat  pleť. Adenosin a Peptid pečují o zpevnění pleti a napomáhají vyhlazovat jemné vrásky. Vitamín B3 (Niacinamid) pečuje o tmavé kruhy kolem očí, pleť rozjasňuje díky kontrole tvorby melaninu.
Je hypoalergenní a neobsahuje  umělá barviva, parabeny a aromata.
Asi nemá cenu znova vykládat jak dobře mi sedí šnečí kosmetika. Tenhle krém má 80% sekretu, takže úplná paráda. Stejně jako Snail Repair Ampule obsahuje růstový faktor, který podle toho co jsem o něm zatím načetla je buď stejně účinný pro anti-aging jako retinol a nebo je účinný jen když je ho v produktu hodně, a to v podobě látek končících na -peptide.

 

Složení

Skincarisma analýza
Krém je z drtivé části tvořen hlemýždím sekretem. Dál je tam klasicky hydratační butylene glycol a glycerin, nic zvláštního. Níže se objeví samozřejmě všechny slíbené látky z popisu, s tím že niacinamidu je tam nejvíc. Krém dokonce obsahuje squalane, který používám čistý jako pleťový olej. Je to pěkný rozdíl od Ziaja a Secret Key krémů, které obsahovaly více těžších výživných látek jako hustější oleje nebo bambucké máslo.

Krém zmiňuje "eliminaci tmavých kruhů", a na to jsem už několikrát dostala dotaz. Krém sice obsahuje niacinamide, ale ten funguje jen na kruhy způsobené hyperpigmentací. Můžete mít příliš tenkou kůži nebo struktura vašeho očního okolí vrhá stín, nebo taky obojí a to je můj případ. S tím kosmetika moc nenadělá a musíte se spoléhat na makeup.

Textura & účinek

Texturou je hodně podobný na All in One Snail Repair krém, jen ještě lehčí. Velice snadno se roztírá a klouže po kůži, stačí jen mini kapička na jedno oko. Na rozdíl od mých předchozích krémů, když ho omylem vymáčknu moc a rozhodnu se to tam naplácat i tak, moje oči nezačnou bláznit. Když se podíváte pořádně zblízka na kůži pod očima, vidíte malé váčky nebo hrbolky produkující kožní maz. Pokaždé co to přeženu s očním krémem, tak se ty váčky zvětší a kůže vypadá hrbolatě. Pak na to nesedí makeup a je to celé katastrofa, což byl můj největší problém s předchozími krémy.



Krém Mizon si ale můžu plácat jak chci, kdy chci a kolik chci, a této reakce se nedočkám. Po tolika letech je to pro mě jak zázrak. Dřív jsem musela používat oční krém buď obden, jen trošku, nikdy dvakrát denně a radši ne ráno, bla bla. S tímhle krémem nemám sebemenší problém, až tomu sama nevěřím. Prostě hydratuje a neremcá, což navíc dokáže zakrýt jemné vrásky. Také jsem si všimla, že mi oční okolí dělá mnohem jemnější, a tím pádem na něm makeup vypadá lépe. Dokonce nedráždí mé citlivé koutky, na kterých mě každý druhý krém pálí, což je ten hlavní důvod proč jsem to nevzdala a nepatlám si pod oči pleťové krémy.

Na různých wishlistech mi seděl tak dlouho než se ke mně konečně dostal, a fakt teď lituju jak dlouho jsem nad ním váhala. Mám verzi v tubě, ale prodává se i větší verze v kelímku. Krém se mi líbí natolik, že už normálně přemýšlím, jestli příště koupit tubu nebo kelímek. Takhle je ale fajn, klasický malý obal který se vleze do jakékoliv kosmetické tašky a je naprosto jednoduchý na použití. Já vím, že tohle je asi nezvykle pozitivní recenze, ale já jsem fakt maximálně spokojená. Ani moje nejčastější kritika Mizon tu neplatí, a to sice že své produkty docpávají zbytečnými extrakty, jenže tady jejich klasický kytkový mix není. Možná bych jen řekla, že je to krém vhodnější pro mladší lidi bez hlubokých vrásek a bez potřeby pro hutnější výživnější krémy. Jinak je všechno fajn, musí to být nějaký zázrak.

Závěr

Mizon Snail Repair oční krém je to, co celé roky hledám. Dostatečně lehký ale hydratační, bezproblémový a za normální peníze. Nekazí mi vzhled makeupu, vyhladí jemné vrásky, dělá kůži hladší a absolutně nedráždí citlivá místa. Nemůžu na něm najít vůbec nic špatného, asi jsem přes vánoce vyměkla. Možná jen to, že je opravdu lehký a vhodnější pro lidi mého věku bez hlubokých vrásek. Rozhodně je ale to oční krém se kterým počítám i do budoucna.

2 komentáře

  1. Vyzkoušela jsem, nedráždí oči, nenadchne, neurazí. Cena je víc než příznivá. Na mě bohužel moc lehký, očekávám od očního krému víc (rozmazlila jsem se vzorkama od Sulwhasoo :P) a nepozorovala jsem žádné vyhlazení vrásek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo tak sulwhasoo bude jiná liga :D já právě potřebuju lehčí takže tenhle je super.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.