RECENZE: Innisfree Green Tea Seed Cream


Konečně recenze na krém, který tu vychvaluju už půl roku. Začalo to v létě vyzkoušením boxu vzorečků z Innisfree Green Tea řady, kde tento krém naprosto zazářil. Ještě jsem ani nedoplácala malou 10 ml krabičku a už jsem si objednala full-size 50 ml verzi. Musím se přiznat, že i přesto jak chválím dostupnost a množství k-beauty vzorečků, tak málokdy nějaký vyzkouším a pak si produkt objednám. Zatím mě nic až tak neuchvátilo, ale tenhle krém... tenhle krém, je special.

Velikost: 50 ml
Cena: kolem $16, cca 350 - 400 Kč
Odkud: RoseRoseShop


Popis produktu

Na innisfreeworld je popis rozdělený do 4 bodů:
1. hluboce hydratační se zeleným čajem z ostrova Jeju a olejem ze semínek čajovníku, dodává jak hydrataci tak výživu, zelený čaj zvlhčí suchou pleť a olej v ní vodu udrží
2. čerstvý zelený čaj plný výživy, hydratace, minerálů a aminokyselin
3. olej ze semínek čajovníku dodává výživu do hloubky a zároveň tvoří bariéru pro udržení vody v pleti
4. EGCG jako silný antioxidant (v listech čajovníků, v podstatě ta látka co dělá čaj antioxidantem)
Přiznám se, že innisfree jsem vždycky chtěla zkusit kvůli Im Yoona, zpěvačce Girls' Generation,
kterou uvidíte na spoustě jejich reklam. O značce už jsem psala v recenzi vzorečkového boxu, ale ve zkratce se innisfree zaměřuje na extrakty z flóry korejského ostrova Jeju, známého pro krásnou přírodu. Na jejich stránkách si můžete prohlédnout spoustu materiálů o jejich čajových polích a ekologickému přístupu k výrobě kosmetiky. Cenová kategorie je dejme tomu střední třída, s většinou produktů pohybujících se mezi 300 - 600 Kč. Tento krém je nejčastěji k dostání za 370 Kč, mně se ho podařilo objednat během slev za 260 Kč.



Složení & obal

INCIdecoder analýza složení (2018 verze)

INCIdecoder složení (2021)

 
První složkou je extrakt listů zeleného čaje, podle krabičky tvoří 52% produktu. Takové a vyšší čísla najdete u všech innisfree čajových produktů. Druhý cyclopentasiloxane je silikon, který dělá jiné látky poddajnější, sám změkčuje kůži a poté se z ní vypaří. Propandiol se používá při extrakci čaje, pak následuje všem známý glycerin. To máme hlavní složky produktu. O pár řádků níž je olej z čajovníku a ještě níž je - pro innisfree typický - mix extraktů z Jeju, který je ve spoustě jejich produktů: pomeranč, grapefruit, orchidej etc.

Na konci je přidaná vůně a krém je opravdu voní docela silně. Četla jsem komentáře, kde tomu všichni říkali "innisfree fake green tea smell", ale mně to čaj nepřipomíná vůbec. Voní hezky, květinově. Obal je pevná kvalitní plastová krabička, kterou innisfree používá pro téměř všechny krémy. Je dost velká a hluboká, doporučovala bych si sehnat tu malou lopatičku, jinak to budete mít neustále pod nehty. Jediné co mě štve je, že se mi až na nápis innisfree odřel na krabičce text, a to ji mám půl roku. (pozn.: fotky jsou 3 měsíce staré. bílý text je teď už nečitelný)


Textura & účinky

Krém na první pohled působí hutně a silikonově pevně. Znáte to, když ho vyzkoušíte na ruce, ani se nepohne a ani trošičku "neteče" a až moc drží tvar. Můj první dojem byl dokonce, že při roztírání působí mastně. Mastný a hutný krém, jo, tak to opravdu není nic pro mě. Jenže jakmile jsem ho rozetřela po obličeji, lehce mazlavá textura mi pleť instantně změkčila a udělala ji jemnou a hladkou. Řekla jsem si, no jo, silikon. Jenže během toho mazání cítíte v té zvláštní mazlavosti i ten olej. Po těch pár vteřinách co krém potřebuje ke vstřebání, máte opravdu pocit toho co innisfree slibuje: dvojí systém hydratace + výživy.



Proto mi recenze trvala tak dlouho, špatně se mi popisuje ta zvláštní textura. Při rozmazávání si říkám wow, tohle je fakt hydratační a po tom co se to vsákne zase wow, v tom je fakt olej a je to fakt výživné. Zároveň je ale ten olej tak lehký, nebo je ho tam tak málo, že tahle kombinace přináší perfektní rovnováhu mé smíšené pleti. Krém není tak hutný jak se zdá, není ani mastný. Je to jako dodávat pleti výživu z pleťových olejů, ale kompletně bez mastnoty. Rozhodně se (pro mě) jedná o noční krém, ale ráno se dá taky použít pokud se rozhodnu routine zkrátit na toner + tento krém.

Pro moji dehydratovanou smíšenou pleť je to fakt ideální noční krém, jak v létě tak teď v zimě. Občas mi stačí fakt jen troška na nejsušší místa a stejně cítím všechny účinky. Pro trochu sušší pleť bych doporučovala jen použít víc a taky by to šlo. Nevím jak úplně suchá nebo úplně mastná, spíš pro ty z vás co jsou někde mezi, jako já.

Závěr

Innisfree Green Tea Seed Cream je první krém, který mi dokáže být výživný a hydratační přesně půl na půl, ani jeden aspekt nezaostává. Takhle vyvážený krém je pro mě naprosto perfektní na noc, jak přes léto tak teď v zimě, a to je fakt zázrak. Je dokonce tak dobrý, že ve mně probudil obrovský zájem o všechno co innisfree prodává a od té doby jsem si sehnala další dva produkty. Jsem naprosto přesvědčená, že nebudou poslední a že tohle není moje poslední krabička Green Tea Seed krému.

05/2021: A poslední krabička to opravdu nebyla. Mezitím jsem sice vyzkoušela hromadu jiných krémů, ale bylo mi jasné, že nakonec nějak stejně skončím u Green Tea Seed krému. Za tu dobu se změnil obal i složení, i když jen trochu. Tady je aktualizovaná recenze na verzi krému z 2021 (připravuje se).

 

 

11 komentářů

  1. Krém jsem si koupila na tvé doporučení, když ses o něm kdysi zmiňovala (zřejmě v článku nebo na instagramu).
    Už jsem skoro na dně a poslední zbytky se snažím šetřit, ať si ho nevypotřebuju. :D
    Je přesně takový jak ho popisuješ, takový silikonový, ale naprosto mi vyhovuje, je pořádně výživný a vydrží mi celý den.
    Používám ho ráno i na noc, ale na den bych zřejmě potřebovala něco méně “hutného” a mastného.
    Kdybys mi mohla něco doporučit, byla bych ráda, díky tvým článkům mám vždycky potřebu si koupit něco nového. :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, tak to jsem ráda že jsem to vystihla, popravdě jsem s tím popisem dost zápasila. :D Jo já ho taky na den používám jenom úplně samotný nebo když pak nejdu vůbec ven. No můžeš si projít ostatní recenze krémů co tu mám, momentálně používám na ráno COSRX Oil-Free Lotion, recenzované v listopadu.

      Vymazat
    2. To úplně chápu, má takovou zvláštní texturu. :D
      A ješte k vůni, ta je docela dost intenzivní a přijde mi kapku chemická, ale není to nic hrozného a po chvíli se vytratí, ale i tak chápu, že může někomu vadit. :) Od Innisfree mám i olejový odličovač z téže řady a voní úplně stejně, možná trošku více intenzivněji, ale jinak je perfektní a zase po smytí je vůně skoro neznatelná. :)
      Všechno jsem si pročetla a tak přemýšlím nad lotion od COSRX nebo Tony moly. :)

      Vymazat
  2. Já měla podobný krém od Tony Moly - the chok chok watery green tea cream, no a ta vůně byla hrozná, sice v tom nebyla žádná parfemace, ale byl v tom citrónový olej a vonělo to jak nastrouhaná citrónová kůra. Ta konzistence byla podle mě podobná tomu co tu popisuješ a nebyl špatný, ale ta vůně ne. Od té doby si hlídám ingredience a jak tam vydím něco citrusového, tak dávám ruce pryč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo nad tím jsem taky přemýšlela protože mám Chok Chok Watery Lotion a ta vůně citrusů je právě zase něco co já můžu :D

      Vymazat
  3. Tento krémik mám veľmi rada, vyhovuje mi aj na denné nosenie :) Konzistencia je podľa mňa super, mám teda skúsenosti s oveľa hutnejšími krémami ako tento :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mno to já mám zkušenosti taky, právě proto se mi tenhle tak líbí, že i když má v sobě olej a působí hutně, vůbec pak není těžký

      Vymazat
  4. Ahoj, ctu dobre na tom shopu, ze tohle je jakoze serum a na to mam napatlat jeste jeden krem?:]] diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jestli si četla tuhle recenzi tak je tu jasně napsané, že se jedná o krém. :D
      na shopu je napsaný jenom ultra obecný postup "aplikujte sérum (jako to od Innisfree), počkejte než zaschne, pak si dejte krém". ten samý popisek je i toho séra.

      Vymazat
  5. Prosim, kde produkty od innisfree kupujete?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na začátku každé recenze je velikost, cena a odkud jsem to koupila. převážně ebay.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.