Skin79 BB krémy - swatches


Pravděpodobně jsem zklamala toho jednoho člověka, který sem možná chodí jednou týdně přečíst nový článek, jelikož minulý týden žádný nebyl. Pardonnez-moi. Za to budou tenhle týden dva(!); tento krátký, celkem nezáživný foto-příspěvek o odstínech BB krémů a další, plnohodnotnější příspěvek o víkendu.

V rámci spolupráce s obchodem bb-cream.cz (slevový kupon ve sloupečku!) jsem dostala k balíčku vzorečky jejich nejslavnějších BB krémů, a to Super BB Triple Functions. Slyšela jsem o nich ještě předtím než jsem koupila první k-beauty produkt a vždycky mě zajímalo, jaké mají odstíny. To proto, že ačkoliv je jich 5 druhů (vzoreček pro ten fialový jsem asi ztratila, pardon), tak každý je nejen pro jiný typ pleti, ale zároveň má úplně jiný odstín. Tudíž jsem si řekla, že je swatchnu na ruku a okomentuju na instagramu, ale proč to nedát i sem. Jen tak pro pořádek - tohle není recenze z jednoho velmi jednoduchého důvodu, který pochopíte hned jak se podíváte na ty odstíny.




Na většině propagačních materiálů k těmto BB krémům jsem našla popisky odstínů takto:
  • oranžový - yellow beige #21
  • zelený - light beige #13
  • růžový - pink beige #21
  • zlatý - pink beige #21
  • fialový (nemám) - natural beige #23
Jestli jste už trochu pochytili systém odstínů většiny korejských BB tak víte, že odstín #21 je ta nejčastější a nejvíce dostupná varianta, převážně s narůžovělým až našedlým nádechem a docela světlá. Odstín #23 je podobnější nejsvětlejším odstínům makeupu v českých drogeriích a odstín #13 je Sněhurka-level-téměř-bílá. Bohužel, jediné o čem toto číslo vypovídá nejspolehlivěji je světlost, nikoliv odstín. Oranžový, růžový i zlatý jsou #21 a jak hned uvidíte, mají zcela jiné odstíny:

denní světlo bez úprav. vlevo s bleskem, vpravo bez.
VIP Gold - navzdory popisku mi narůžovělý moc nepřijde, naopak se mi zdál nejteplejší a nejoranžovější ze všech. Řekla bych, že Gold BB je nejvíce podobný odstínům makeupu na které jsme zvyklí u nás. Pořád to není ani zdaleka tak oranžové jako některé drogérkové makeupy, spíš je to jen teplý-až-neutrální odstín, který na mně vypadá do oranžova. Krytí je střední, textura je klasicky BB krémová - lehčí než běžný tekutý makeup a snadno roztíratelná.

Hot Pink - tenhle je nejslavnější, tak jsem na něj byla zvědavá. Je o dost lehčí a tekutější než ostatní. Rozmázla jsem si ho na paži a hned mi bylo jasné, že nemá absolutně cenu ho zkoušet na obličej. Odstín mi silně připomněl Missha M červený BB krém #21, tenhle je jenom růžovější, jinak jsou oba stejně našedlé. Tohle je asi nejklasičtější BB odstín a ten bohužel u nás sedí málokomu. Pokud máte chladný růžový podtón pleti, můžete to vyzkoušet. Mně to sedí co se světlosti týče, ale instantně mě to změní na ducha, což je dva týdny po Halloweenu dost passé.

Green - no, asi je z fotky patrné proč jsem ani tento odstín nemohla dát na obličej. Respektive jsem si jen mázla čáru přes bradu a div jsem neodpadla, protože tohle je opravdu klasický odstín #13 pro ultra bledule. Všechny pale princesses nejásají nad existencí bílých korejských makeupů bezdůvodně. Tohle je naděje pro ty z vás, pro které je absolutně všechno moc tmavé. Textura je super lehká a tekutá, má takový ten jemný finish a asi nejlepší krytí.

Orange - je borec na konec. Jediný BB, který má odstín do žluta a tím pádem jsem ho nejen mohla použít na obličej, ale dokonce jsem spotřebovala celý vzoreček. V podstatě je to perfektní match na můj ksicht v zimě, troufám si říct, že ještě o malinko lepší než Mizon Snail BB. Má zhruba střední krytí, vypadá naprosto přirozeně. Výdrž je ok, nic extra, ale pleť se mi z něj nemastí - měl by být určený právě pro mastnou pleť. Jediný problém je, že když mám nějaké suché šupinkovité místo, tak to se to na něm zachytává a je to vidět. Teď v zimě mi občas pleť takhle blbne. I přesto bych ráda někdy tenhle BB koupila, po zhruba týdnu používání vzorečku jsem vcelku spokojená.

Můj odstín pleti pro srovnání: olivová/neutrální, tzn. mix zeleno-žlutých podtónů, které se lehce mění během roku. V zimě nosím výhradně žluté-neutrální odstíny makeupu, v létě snesu teplejší. Kdybych VIP Gold zkusila někdy uprostřed léta, zcela určitě mi bude sedět daleko víc. Příklad:

Tohle jsem fotila loni v zimě. Mizon BB je jednoznačně nejblíž mému obličeji odstínem, ačkoliv je o trochu světlejší. Rimmel je celkem blízko, jen o malinko teplejší. Tohle je tekutý makeup, kterého jsem vyplácala dvě flašky a je to to nejlepší, co pro sebe můžu koupit v našich drogeriích. Missha M Magic Cushion je jednoznačně nejteplejší a nosila jsem ho každý den celé léto bez problémů, seděl mi perfektně. Cca na konci letošního září jsem musela jít zpátky k Mizon BB, protože Missha začal vypadat moc oranžově. Snad vám to dá nějakou představu o BB krémech SKIN79, přece jen se mi zdá, že jsou u nás celkem populární.

3 komentáře

  1. Ako vidím, mne by vyhovoval asi ten zelený :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, zajímalo by mě porovnání Mizonu a zelené verze, co se odstínu týče. Je ta zelená verze o hodně světlejší než Mizon? A co podtón? Je ten zelený ještě růžovější? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak vzhledem k tomu že ten Mizon nosím každý den a ten zelený na mě vypadá takhle, tak je to asi jasné. :D Ano je to daleko, daleko světlejší a mnohem růžovější, Mizon není růžový vůbec.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.