Moje korejská skincare routine 2017


Loňské září jsem napsala post Moje korejská skincare routine 2016, tak jsem si říkala, že by bylo fajn v tomto duchu pokračovat a každý podzim dát dohromady moje nejčastěji používané produkty za ten rok. Korejská skincare routine je přece jen o tom, že se často mění a přizpůsobuje konkrétním potřebám pleti. To jak vypadá konkrétně v dané dny můžete sledovat na mém instagramu.

Když se dívám na tu loňskou, je v ní téměř všechno co jsem v té době vlastnila. Letos se mi zásoba kosmetiky značně zvětšila, přibyly nějaké sponzorované produkty a objevila jsem i nové značky. Teď už jsem si mohla vybírat a routine opravdu mohla vypadat i kompletně jinak ze dne na den. Přesto jsou produkty po kterých jsem sahala častěji a některé dokonce zůstaly při starém, a právě z takových je složený tenhle post.




1. Čištění

Olej Kose Softymo se nezměnil. Vyzkoušela jsem i jiné oleje, ale nakonec jsem stejně doobjednala refill tohohle. Je zkrátka dobrý a není drahý. Klasický případ toho, že se nemají věci měnit když fungujou. Ráda bych vyzkoušela další oleje popřípadě cleansing balm, ale vždycky cenově a obsahově zvítězí Kose. Snad jednou.
Druhý cleanser jsem letos měnila docela často, ale nejlepší z nich byly jen dva - pěna od Sebamed a gel od Lirene. Ačkoliv Sebamed pěna je kvalitní, nevysušuje, má dobré složení i pH, něco na gelu od Lirene je prostě ono. Už je to moje druhá flaška a věřím, že není poslední. Pokud se Lirene někdy v budoucnu rozhodne změnit složení nebo cenu, pak rozhodně přejdu k pěně Sebamed. Můžu vřele doporučit obojí.

RECENZE:
Kose Softymo Deep Cleansing Oil
Lirene Physio-micellar Cleansing Gel


2. Exfoliace

Loni jsem nepoužívala téměř žádný fyzický peeling. Měla jsem pleť ještě docela špatnou a nehodlala jsem ji dráždit, nicméně to se letos změnilo. Objevila jsem peeling gely, z nichž je můj favorit Mizon Apple gel, a vyzkoušela jemný rýžový peeling od Skinfood. Obojí je dostatečně jemné, aby si ksicht nestěžoval, s tím že peeling od Skinfood je o něco účinnější. Chemická exfoliace je stejná a nejspíš ještě dlouho bude - moje milované kyseliny od COSRX. Pořád fungují jedna radost a nemám důvod je měnit.

RECENZE:
Mizon Apple Smoothie Peeling Gel
Skinfood Rice Mask Wash Off
COSRX BHA Blackhead Power Liquid
COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid
COSRX Natural BHA Skin Returning A-Sol


3. Toner

Z nějakého důvodu se mi nahromadilo několik tonerů, až sem je začala používat naráz. Moje nejčastější volbou se stal Olivarrier lotion, který jsem vyzkoušela náhodou díky Jolse. Jemné složení se squalanem z něj dělá skvělý hydratační i výživný toner, zatímco můj dosavadní favorit Hada Labo lotion se stará jen o hydrataci.

RECENZE:
Olivarrier Dual Moist Toning Lotion
Hada Labo Gokujyun Lotion Moist


4. Esence, ampule, sérum

Mizon Snail Repair krém je v podstatě jako esence, jen vypadá jako krém. Hydratuje opravdu skvělé a pleť mi dělá instantně hebkou. Půlka krabičky je už pryč a určitě je to můj nejoblíbenější šnečí produkt za tenhle rok. Ampule od Scinic se tu objevuje stejně jako loni, funguje pořád stejně dobře.
Velkou novinkou pro moji zásobu byla značka The Ordinary, od které jsem koupila několik produktů. Můj nejoblíbenější je arbutinové sérum pro zesvětlení stop po akné. Je naprosto obyčejné a jednoduše dělá co slibuje.

RECENZE:
Mizon All in one Snail Repair Cream
Scinic Honey All in one Ampoule
The Ordinary Arbutin 2% + HA


5. Lehký krém/lotion & pleťový olej

V korejské routine jsou lehké krémy označeny lotion a patří pod hustější výživnější krém. Můj lotion je stále od TonyMoly, ačkoliv teď testuju jeden nový, který vypadá stejně dobře. Přidám sem ale i lehounký gel od TonyMoly ze stejné řady, chladivý a svěží, perfektní pro zklidnění pleti a po horkém dni. Často jsem ho dávala pod normální krém ráno i večer, a nejen v létě. Kromě toho jsem ráno často používala gelový krém od Steblanc. Je lehký, ale přesto výživný, dobře balancuje moji smíšenou pleť ráno, popřípadě je i dobrý pod večerní krém.
Loni jsem začala experimentovat s pleťovými oleji a letos mám dva, které ráda doporučím. Během letošní příšerné zimy mě zachránil šípkový olej od vysušených mrazem popraskaných tváří. Není až tak hustý a mastný jako jiné oleje, takže i moje pleť ho perfektně snesla. Dokázal zimou ochablou pleť úplně oživit, hned jak se ochladí tak jej zase vytáhnu ze skříně. Tam jsem ho uložila před létem, kdy jsem začala používat squalene od The Ordinary, mnohem lehčí olej připomínající kožní maz. I slunce umí pleť řádně vysušit a squalene si s tím umí poradit, aniž by to přehnal.

RECENZE:
Tonymoly the Chok Chok Green Tea Watery Lotion
Steblanc Aqua Fresh Gel Cream
The Ordinary 100% Plant-derived Squalane


6. Noční krém

Ačkoliv nemám žádný vyloženě noční krém, některé jsou natolik výživné, že moje smíšená pleť by se z nich přes den zbláznila. Většinu roku jsem se patlala denním krémem od Ziaja, ráno jsem ho snesla jen na suchých tvářích. Jak jsem napsala v jeho recenzi, není nijak revoluční, ale na takové to patlání aby se neřeklo se hodí skvěle. Takový obyčejný a dobrý krém. Nicméně jsem pak objevila Innisfree Green Tea Seed Cream a holy shit, tenhle krém je parádní. Ještě jsem neměla prázdný vzoreček a už jsem objednávala plnou verzi. Tenhle krém mě uchvátil kombinací hydratačních látek a oleje, které dohromady tvoří jakési prazvláštní magické kombo. Olej vyživuje, ale vsákne se tak rychle, že krém není vůbec mastný. Zároveň je to celé hydratační a celkem lehké, ale stačí to abych neměla pocit, že na to musím něco přidat. Prostě magie.

RECENZE:
Ziaja Kozí Mléko Denní Krém

Ranní routine


Přestala jsem úplně používat konjak houbičku, jak ráno tak večer. Konjak je pořád skvělá věc, ale moje pleť už tak často fyzický peeling nepotřebuje, o mrtvé buňky se mi starají kyseliny. Jednou za čas vytáhnu rýži od Skinfood nebo jabko od Mizon a mám vystarané.
Místo toho si ráno přejedu obličej Garnier micelárkou, tohle je už moje pátá flaška. Je to ten případ, kdy funkčnost + cena jednoho produktu mě kompletně odradila od i mrknutí ve směru jiné micelárky. Ne že bych zrovna ráda dávala prachy L'Órealu, ale to mrknutí jinam mi většinou způsobilo pálení očí a nadávání.
Zbytek je většinou jako fotka nahoře: toner, jedna nějaká extra věc jako esence nebo sérum, lotion nebo lehký krém, Mizon šnek gel. Jup, pořád Mizon šnek gel. To je snad čtvrtá tuba? Už ani nevím. Jednoho dne to možná dám z ruky, ale letos to nebude. Ještě mám jeden nový v záloze

Všechno co v tomhle postu vidíte se mi nějakým způsobem osvědčilo a není tu nic co bych nemohla upřímně doporučit. Radost pohledět.

8 komentářů

  1. Super rutina! Ja taktiež plánujem publikovať tú svoju :)
    A ten šípkový olej používam tiež! Už som pri druhom balení a v zásobe mám ďalšie dve! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Jojo, tenhle je můj první ale taky bych s klidem koupila další. :)

      Vymazat
  2. Úžasný článek :3 zajímá mě jestli bys někdy neudělala speciál o bělení (zesvětlení )obličeje . Strašně mě to zajímá přesto moje angličtina není tak dobrá a bych si toho zjistil více . A na českých stránkách toho také moc není . Děkuji předem za odpověď :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádně bělení se nekoná, ale mám už naplánovanou (a napůl i napsanou) novou sérii článků, kde jeden bude právě o tomhle. Ve zkratce ti můžu říct, že jediné co ti může zesvětlit odstín kůže je opalovací krém. To co dělá asijská kosmetika pod slovem "whitening" je jen rozjasnění pleti.

      Vymazat
  3. Preco prave korejska kozmetika? Ako si sa k nej dostala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám tu o k-beauty hodně článků, ale nejobsáhlejší odpověď proč najdeš asi tady: http://justskincarethings.blogspot.cz/2017/02/korejska-kosmetika-101-zaklady.html

      Dostala jsem se k ní před pár spoustou let díky k-popu, ale konečně jsem se jí odhodlala objednat až jsem se začala věnovat celkové péči o pleť zhruba před dvěma lety.

      Vymazat
  4. Chtěla bych se zeptat, jak mám případně použít ten pleťový olej. Místo lehkého krému či pod krém? Venku začíná být celkem chladno a studený vítr mi vždycky pořádně zatočí s pletí. Máš případně ještě nějaký tip na zimní skin routine? Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vždycky lidem říkám ať si zkusí svůj olej pod krém i na něj a podle toho co se jim zdá lepší, tak to dělat. Osobně se rozhodně nesnažím olejem něco nahrazovat, je to pro mě krok navíc.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.