RECENZE: Olivarrier Dual Moist Toning Lotion


Jak jsem psala před měsícem, vyhrála jsem review/giveaway na Jolse.com, mém nejoblíbenějším k-beauty eshopu. V tom článku se také můžete přečíst něco o nové značce Olivarrier, kterou Jolse touto cestou propaguje. Nic jsem o ní doteď nevěděla, takže jsem se opravdu těšila na testování. Musím říct, že se konalo velké překvapení.

Thank you Jolse for sending me this lotion for review. ♥

Velikost: 180 ml
Cena: cca 530 Kč ($23,80)
Odkud: Jolse.com


.

O produktu

Pokud vás zajímají detaily, doporučuji prohlédnout oficiální stránku s jednoduchými popisky v angličtině.
A pH 5.5 acidulous toner for the healthy skin that protects the skin from germs.
The toning lotion eliminates skin wastes and dead skin cells while adjusting the oil-moisture balance for healthy skin conditions.
The odorless, colorless, and hypo-allergenic ingredients care the skin fully.
The dual moist moisturizing understands the skin by preventing moisture loss by smearing lightly into the skin with squalane and hyaluronic acid.
Já si vždycky říkám, že se musím naučit pořádně korejsky, aby mě mohly korejské značky zaměstnat jako překladatele a nedocházelo... k tomuhle. Anyway, pochopit se to jakžtakž dá. Veškerá kosmetika Olivarrier je tak čistá jak jen jde, nejen složením ale i vzhledově. Mám tendenci podléhat značkám s jednoduchou čistou prezentací a filozofií, proto jsem se už zúčastnila několika giveaway jejich produktů než jsem vyhrála tuhle - a že jich bylo. No, nějak se o nich musí lidi dozvědět, jsou to přece jen nováčci na k-beauty scéně.

Mimo slibované účinky nahoře má být lotion vhodný i pro citlivou suchou pleť se sklony k červenání. A ano, je to lotion ve stylu Hada Labo lotion, tzn. je to toner/pleťová voda akorát má hustější mazlavější texturu díky glyceriny a squalanu. Je v té nejobyčejnější bílé láhvi z kvalitního pevného plastu.

Složení

CosDNA analýza nebo Skincarisma analýza
Nooo, tak tohle je něco. Začínáme klasicky - voda, glycerin, glycereth-26, butylene glycol. Nic převratného, ok. A teď to začne - squalane (hlavní složka všech Olivarrier produktů), kyselina hyaluronová, panthenol, madecassoside, allantioin, arginine, olivový olej, ceramide NP... wow.

Hydratační látky, antioxidanty, protizánětlivé, žádná vůně, to celé na nízkém pH. Tenhle lotion je tak nacpaný účinnými látkami, že ve mně vyvolává silné pochyby o jejich množství. Přece to nebude jen tak, aby něco bylo dobré. Nenajdete v něm ani chemické konzervanty, což se mi zas až tak nelíbí. Raději mám pořádně zabezpečený produkt, než abych se musela neustále strachovat, že se mi rychleji "zkazí".

 .

Použití

Lotion se dá použít i s vatovým tamponkem, to ale není můj styl, takže jej trochu naliju do do dlaně a řádně se oplácám. Ačkoliv se textura téměř neliší od Hada Labo Gokujyun Lotion, pocit po nanesení je rozdílný. Abychom si rozuměli - zdravá pleť má vyvážený poměr vody a mastnoty. Pokud je málo vody, pleť je dehydratovaná. Málo mastnoty a je suchá. Hada Labo řeší jen a pouze ten první problém, protože obsahuje 3 druhy hyaluronové kyseliny, která na sebe váže vodu - a nic víc. Olivarrier lotion má dual moist v názvu, protože chce řešit obojí - v jejich typických k-beauty termínech: inner moist (vnitří vláha) pomocí hyaluronové kyseliny a skin barrier (pleťová bariéra, tedy to venku) pomocí squalanu.

Jde tedy při používání poznat, že nejen se lotion vsákne a dodá pleti vodu, ale i dodá tu výživu v podobě oleje squalane. Jak jsem zjistila z používání čistého squalanu od The Ordinary, je to neskutečně lehounký olej podobný kožnímu mazu, takže se nejedná o nějaký těžký toner. Popravdě to, že se doporučuje pro suchou pleť jsem zjistila až při psaní této recenze. Je perfektně vhodný i pro mě a nijak nezasahuje do produkce mazu mastnějších částí mého obličeje.




Mazlavá textura snadno klouže po pleti a na rozdíl od Hada Labo vůbec nelepí. Po aplikaci je pleť pružnější, vláčnější a jemnější. Občas jsem přehnala používané množství a měla jsem trochu problém s vrstvením dalších produktů (už se tak dobře nevstřebávaly), ale na druhou stranu se efekt lotionu ještě zesílil. Také jsem vyzkoušela ho nalít na vatové čtverečky jako DIY sheet masku a i z toho byl výborný výsledek.

Od té doby co mi nečekaně přistál před dveřmi jsem začala zanedbávat své ostatní tonery. Ačkoliv je tedy doporučený pro suchou citlivou pleť, výborně sedí i mé dehydratované smíšené. Hada Labo je pořád králem co se výpomoci s dehydratací týče, ale tím pádem má specifické účinky pro specifickou potřebu pleti. Olivarrier lotion je v tomto univerzálnější, takže pokud vás Hada Labo zklamal, doporučuji vyzkoušet tento.

Závěr

Olivarrier Dual Moist Toning Lotion je skvělý. Naprosto mě překvapil. Je to toner vhodný pro téměř všechny typy pleti, který dodá výživu i hydrataci s krásným čistým složením a minimalistickým přístupem. Nenahradí pro mě Hada Labo Lotion s jeho specifickými účinky, ale je daleko všestrannější. Můžu upřímně doporučit.


Kromě toneru jsem vyzkoušela i několik vzorečků jiných Olivarrier produktů a tady jsou mé postřehy o nich:

Gentle Glow Seed Polishing Mask

V podstatě klasická jílová maska, až na to že obsahuje semínka brusinek. Takže při smývání máte zároveň super jemný peeling, protože semínka jsou dost pružná a při velkém tlaku se rozpadají. Zajímavý koncept.

Dual Moist Comfort Cream

Se sloganem "gel, ale výživný jako krém" se trefili, je to lehounký mazlavý krém, který vyživuje víc než jsem čekala. Dělá pleť neskutečně jemnou, jen se vsakuje trochu moc rychle takže se hůř roztírá. Vhodný jako denní krém pro smíšenou/normální pleť.

Emollient Extra Comfort Cream

Určený pro opravdu citlivou snadno podrážděnou pleť s obsahem 5% panthenolu. Je výživnější než Dual Moist Cream, ale není těžký. Stejně jako všechno od Olivarrier obsahuje squalane, takže je mazlavější. Označila bych jej jako denní krém pro sušší pleť.

2 komentáře

  1. Dobry den,vcera jsem nasla Vas blog a ted tu travim dost casu a vzdelavam se. Dekuju za velmi informativni stranky! Pri cteni me napada jedna otazka: proc v CR neni zadny internetovy nebo i kamenny obchod, ktery by nabizel kvalitni korejskou a japonskou kosmetiku? Prece by zakaznici na nasem trhu ocenili kratsi dodaci lhutu, informace v cestine nebo dokonce moznost si to osahat/ovonet/namazat? Co myslite? Zajimal by me Vas nazor. Krasny den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jsem ráda že blog zaujal!
      Zákazníci by to určitě ocenili, já obzvlášť, problém je že asijské značky se spíše hrnou do USA kde otvírají i kamenné obchody, zatímco o evropský trh velký zájem nemají. Jediný případ, kdy jsem narazila na korejskou kosmetiku v kamenném obchodě byla Sephora. Bohužel, a to si nedělám srandu, většina produktů tam měla až trojnásobnou cenu za kterou jsem ten samý produkt objednala z Koreji. Japonskou kosmetiku jsem tu neviděla nikde, nijak.

      Internetové obchody ale jsou, bohužel jejich nabídka je většinou nejen mizerná, ale opět předražená. Spolupracovala jsem například s eshopem KoreanKosmetika.cz, který je nový a slušně rozšiřuje nabídku značek, ale docela si připlatíte. Něco je i na velkých eshopech jako Krasa.cz nebo Notino.cz. Nakonec je tu několik oficiálních obchodů, a to Missha.cz, Mizon.cz a Steblanc.cz. Missha je celkem předražená, u Mizonu to není tak strašné.

      Takže něco tu je, ale je toho málo a je to dražší. Zase můžete komunikovat v češtině a mít to doma na druhý den, no.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.