RECENZE: Mizon Great Pure Cleansing Foam



Na řadě je druhý produkt z velkého Mizon balíčku, tentokrát je to čistící pěna! V balíčku mám ještě jednu, Snail Repairing Cleansing Foam; postřehy o ní si můžete přečíst na instagramu. Připomínám, že i nyní je na konci recenze slevový kód na 10%!

Velikost: 120 ml
Cena: 349 Kč
Odkud: Mizon.cz (zasláno k recenzi ♡)




Popis produktu

Tato čistící pěna s výtažky rostlin jemně odstraňuje všechny nečistoty z Vaší pleti a dokonale odstraní i odolný make-up a řasenku. Pleť je po umytí jemná a vláčná, dobře hydratovaná, bez pocitu pnutí. Pěna obsahuje extrakt z Aloe Vera a Štruchy velkokvěté (Portulaca), které pomáhají pokožku zklidnit a mají antioxidační a protizánětlivé účinky. Extrakt z ovoce Papaya a kořene Nevěstina závoje (Šater, Gypsophila) účinně působí při čištění pórů do hloubky a zabraňují vysušování pleti. Arginin příznivě ovlivňuje proces prokrvování buněk pojivové tkáně a pomáhá tak zvyšovat elasticitu a schopnost produkovat vlastní kolagen a elastin. Betain a kyselina Hyaluronová podporují zvlhčení pleti, její zjemnění a vyhlazení. Betain pomáhá také urychlovat hojení drobných defektů pleti. Pleť je zpevněná a působí zdravým a přirozeně krásným dojmem. Díky šetrnému složení je pěna hypoalergenní a vhodná i pro citlivou pleť.
Klasický Mizon a jejich tendence používat extrakty rostlin o kterých jsem nikdy neslyšela. Standardní popis pro čistící pěny, tahle má údajně odstraňovat i makeup, ale tohle opravdu pěnou řešit nehodlám a zůstanu hezky u čistících olejů. Extraktů je tu opravdu mnoho a každý má svůj seznam účinků, a ačkoliv je to hezké, ani jednoho tam pravděpodobně nebude tolik, aby se to všechno opravdu projevilo.

Složení

Water, Myristic Acid, Glycerin, Potassium Hydroxide, Propylene Glycol, Lauric Acid, Magnesium Aluminum Silicate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Titanium Dioxide (CI77891), Polysorbate 20, Potassium Cocoyl Glycinate, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Fragrance, Triethoxycaprylylsilane, Disodium EDTA, Butylene Glycol, Portulaca Oleracea Extract, Betaine, Sodium PCA, Sorbitol, Serine, Glycine, Carica Papaya (Papaya) Fruit Water, Glutamic Acid, Lysine, Hedera Helix (Ivy) Extract, Sodium Hyaluronate, Gypsophila Paniculata Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Beta-Glucan, Alanine, Arginine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Threonine, Proline 
CosDNA analýza
Kyselina myristová, palmitová a stearová jsou hlavními čistícími složkami. Dohromady jsou schopné vytvářet pěnu, čistit a vázat špínu + mastnotu na vodu. Pěna obsahuje umělou vůni, a to poměrně vysoko na seznamu. Známe hydratační látky, extrakty a složky zmíněné v popisu jsou zvýrazněny zeleně. Na stránkách eshopu je například arginin napsán v seznamu "hlavních složek", stejně jako kyselina hyaluronová - a podívejte se kde až na seznamu jsou. No jo, marketing.

První zádrhel je hned čtvrtá složka, potassium hydroxide neboli hydroxid draselný. Tahle látka, známá i jako louh, je silně korozivní a nebezpečná. Ale, tady se bavíme o kosmetice, kde nízké koncentrace slouží k úpravě pH a způsobuje, že produkt potřebuje méně vody k vytvoření mýdla (zdroj). Viděla jsem kvůli této látce naprostou paniku v komentářích na instagramu a děsící se slečny mě inspirovaly k sepsání nového článku, ale o tom jindy. Co se týče jeho využití k úpravě pH, je to úprava směrem nahoru. Tato pěna má pH kolem 8. Mizon rozhodně nevede low-pH life a zatím neznám žádný jejich cleanser s nižším pH.


Použití

Cleanser je ve formě tuhé bílé pasty. Trochu si máznete na dlaň, a mokrými dlaněmi třete o sebe než vznikne dostatek pěny. Není to taková ta lehká fluffy pěna jako vyjde z běžných pěnových cleanserů (kdy z obalu dostanete rovnou pěnu), je spíše krémovější. Je možné - a nemám to jak vyzkoušet - že by šlo pěny nadělat i třikrát větší množství v tzv. foam makeru, kam dáte svůj cleanser, pumpujete a tuc, pěna.



Chvilku mi trvalo než jsem si na to zvykla, ale nakonec to jde stejně rychle a snadno jako s běžnými pěnami. Pění to víc než je vidět na fotce výše, přece jenom s jednou volnou rukou a foťákem se to dělalo jaksi blbě. Lehce se to všechno smývá a je po parádě. Tady nastává můj problém, a sice že mi pěna vysušuje obličej. Ne tak moc, abych při testování trpěla a nutila se ji používat, to vůbec ne. Jen jsem prostě poznala rozdíl mezi tím jak se moje pleť cítí po mém běžném cleanseru a po tomhle. Je o něco sušší a napnutější.

Jestli je to tím pH nebo složením - kdo ví. Po umytí je sice pleť opravdu velmi čistá, nicméně je lehounce napnutá a není tak jemná na dotek jak jsem zvyklá. Slib z popisu "Pleť je po umytí jemná a vláčná, dobře hydratovaná, bez pocitu pnutí" pro mě bohužel neplatí. Zároveň jsem nepocítila slibované účinky obsažených extraktů a shnrula bych to jako mnoho povyku pro nic. Ostatně nevím jaký má smysl tam ty extrakty cpát, když vám čistící produkty na obličeji vydrží jen chviličku.

Shrnutí

+ zajímavá forma cleanseru
+ užitečné balení pro cestování, nevyteče
+ důkladně čistí
- pH 8
- pleť je po umytí lehce napnutá a vysušená

Závěr

Ať už za to může pH nebo složení, Mizon Great Pure Cleansing Foam mi lehce vysušuje pleť a vzhledem k tomu, že vlastním cleansery které nevysušují vůbec, do mé každodenní routine se tato pěna nezařadí.

2 komentáře

  1. Tiež teraz testujem ich jeden krém, a je to také pol na pol. Ale chcem od nich skúsiť viac vecí, tento cleanser medzi nimi asi nebude. Super recenzia.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě Mizon velice ráda, tohle je první produkt od nich co mi přijde nic moc.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.