RECENZE: Innisfree Green Tea Special Kit


Innisfree Green Tea řada mě vždycky nesmírně lákala, nejen kvůli mé slabosti pro zelený čaj, ale rozdělení řady podle typu pleti. Green Tea Balancing řada je pro smíšenou pleť, Fresh pro mastnou a Moisture pro suchou. Navíc jsou tu Green Tea Seed produkty, které mají být obzvlášť výživné díky oleji ze semínek zeleného čaje.

Jako značka zaměřená na extrakty z flóry ostrova Jeju, zelený čaj v těchto produktech pochází z čajových polí na Jeju a má to být kvalitka. Zní to super ~přírodně~ a má to vaší pleti dodat hydrataci a antioxidanty. Konkrétně Green Tea Seed Serum je jejich nejprodávanější produkt už několik let. Tak se na něj a další produkty z řady Green Tea podíváme v podobě malé krabičky velkých vzorečků.


Velikost: 2x 25ml, 15ml, 10ml
Cena: 177 Kč
Kde: ebay, prodejce ideaseller_kr

Tohle je první sample/trial kit, který jsem vyzkoušela. Rozhodně mě přesvědčil k vyzkoušení dalších. Věci jako tahle roztomilá krabička jsou jedny z výhod k-beauty - na všechno je vzoreček (včetně sheet masek) a dá se to zkusit před koupí. Nemusíte je objednávat naschvál, při nákupu v korejských eshopech vám nějaké přihodí k objednávce. Pokud vám ale zbývá pár gramů do limitu poštovného na RRS, můžete ho doskládat levnými vzorečky a vesele zkoušet.

Green Tea řada má několik verzí sample kitů, některé mají jiné produkty, některé mají menší obsah jednotlivých vzorečků. Můžete takto vyzkoušet například i řadu Jeju Lava Seawater nebo Jeju Orchid. Najdete je i u jiných značek jako Etude House, Skinfood nebo luxusní značky Sulwhasoo.



Green Tea Balancing Skin

Složení na CosDNA
Tento skin, nebo toner, obsahuje 86% extrakt zeleného čaje. Je o něco hustší než voda a má - jako všechny tyto produkty - takovou zvláštní květinovou vůni. Něco jako zelený čaj, ale kdyby si někdo řekl že samotný voní málo a je třeba mu pomoct, hodně. Často jsem viděla lidi nazývat tuto vůni jako "fake green tea smell" a asi na tom něco bude. Vyvoněné je to pořádně, ale mně se to zdá příjemné.

Jinak se jedná o dobrý toner, takový o jehož koupi bych přemýšlela, kdybych žádný neměla a nevlastnila nic čajového. Hydratuje velice dobře, respektive tak akorát pro smíšenou pleť, nelepí a dělá pleť hned jemnější. Jenže tonerů mám dost a čaje taky. Budu ho mít v záloze jako dobrou možnost.

Green Tea Seed Serum

Složení na CosDNA
Jedno z nejslavnějších sér k-beauty je překvapivě ten nejvodovější produkt ze všech. Jak si brzy povíme v pokračování série K-beauty 101, na názvu totálně nezáleží; sérum, ampule, esence - je to vodové, jde to jako první. Trochu mě ale zarazilo, že je to dokonce vodovější než ten toner.

Sérum kombinuje extrakt čaje s olejem z čajových semínek. Přesto je sérum vodové a není ani trochu mastné. Vsákne se téměř instantně a dodá lehkou hydrataci, a, well, to je všechno. Sérum doporučované horem spodem jako zázrak zlepšující celkový vzhled pleti a já nevidím žádné velké změny. Hm. Je tak lehounké, že si troufám říct, že je pro suchou pleť naprosto zbytečné. Velmi mastná pleť si ho naopak užije, dodá slušnou hydrataci v nejlehčí možné formě. Pro mě celkem zklamání.



Green Tea Balancing Lotion

Složení na CosDNA
Na tohle jsem byla si nejvíc zvědavá. Možná víte, že jeden green tea lotion už používám, a to Chok Chok Watery Lotion od Tonymoly. Dokonce je to holy grail! Nicméně, Innisfree lotion je daleko populárnější a dražší, takže mě zajímalo, jestli jsem tehdy opravdu udělala chybu když jsem chtěla ušetřit a objednala levnější lotion od Tonymoly.

Balancing Lotion je ještě o něco vodovější než TM watery lotion a poskytuje lehčí hydrataci. Při testování to bylo jako mít dvě verze toho samého, jen jedno bylo vhodnější na ráno a druhé na večer. Vzdát se své holy grail emulze mě Innisfree nedonutilo, moje dehydratovaná pleť potřebuje trochu víc než nabízí jejich lotion. Doporučila bych jej smíšené pleti bez problému s dehydratací nebo o něco mastnější.

Green Tea Seed Cream

Složení na CosDNA
Jediný produkt z těchto čtyř, který mě skutečně překvapil. Co překvapil, ten mě vystřelil na měsíc. Na pohled působí nenápadně; voní stejně jako všechno ostatní, má lehce mazlavou silikonovou texturu. Když ho rozetřete, je jako ten nejvýživnější krém na světě, cítite v tom nějaký ten olej. Už jsem si říkala a sakra, tohle asi nebude pro mě, mastným krémům se zásadně vyhýbám. A tuc, naráz se to vstřebá, po mastnotě ani památka, pleť je hebounká a opravdu dobře hydratovaná. Je to pro mě perfektní noční krém.

Na ráno se dá použít taky, ale jen v případě, že ta ranní routine obsahuje jen toner a tento krém. Z lenosti jsem tuhle dvou-krokovou routine praktikovala několikrát, hlavně na dovolené. Jsem z tohohle krému tak nadšená, že už vlastním full-size verzi, a to jsem pořád nevypatlala tenhle 10ml vzoreček. V budoucnu můžete očekávat detailní recenzi.

1 komentář

  1. S produkty se složkou zeleného čaje mám jen samé dobré zkušenosti. Ted mám doma vůni zeleného čaje a taky se mi moc líbí ♥ Krásný blog - beru odběr a těším se na další článek

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.