Recenze: Balea čistící olej


Teprve až poslední dobou jsem se začala zajímat o čistící oleje. Když jsem viděla, že Balea má jeden, který je levný a nevypadá úplně marně, musela jsem ho vyzkoušet. Čistící oleje jsou většinou součástí asijských skincare routine, takže je super vidět nějaký i u nás v drogerii.

Velikost: 100ml 
Funkce: čistící olej/olejový cleanser
Cena: 69 Kč
Hlavní tahák: slunečnicový a arganový olej


O produktu



Klasický čistící olej, který se dá smýt přidáním vody na rozdíl od čistých olejů. Má čistit pleť a odstraňovat makeup zároveň, což se od čistícího oleje dá čekat. Hlavním olejem je slunečnicový.

Složení

Helianthus Annuus Hybrid Oil | Isopropyl Palmitate | Isopropyl Myristate | PEG-20 Glyceryl Triisostearate | Ethylhexyl Stearate | Tocopherol | Argania Spinosa Kernel Oil
Slunečnicový olej je hlavní ingrediencí. Je dobrý na akné a není komedogenní, což je super.
Jenže další dvě ingredience už potencionálně komedogenní jsou. Pro připomenutí, takovéto látky mají velkou šanci, že vám ucpou póry.
Isopropyl myristate a isopropyl palmitate jsou oba deriváty isopropyl alkoholu, který je ve vysokých koncentracích komedogenní. Jelikož jsou hned na druhém a třetím místě, dá se říct, že je jich tu podstatné množství. Isopropyl myristate je navíc z kyseliny myristové, látky objevující se v kokosovém oleji, což je jeden z nejvíce komedogenních olejů. Oba také jsou potencionálně aknegenní pro mastnější pokožku.
Arganový olej je bohužel až na úplném konci seznamu a nedá se určit, kolik ho tam doopravdy je. Pravděpodobně moc ne.

Použití

Nepůjdu do příliš velkých detailů, jelikož se nejedná o žádný drahý nákup z Koreje či Japonska.

Používala jsem zhruba 3 pumpičky na celý obličej. Olej se totiž docela dost vsákne do pleti a pak se s ním špatně pracuje, když použijete málo. Makeup se pod olejem dobře rozpouští včetně voděodolných tužek. Po přidání vody na obličej se olej změní na mléčnou barvu a můžete ho smýt aniž by zanechal mastnotu. Takhle funguje každý běžný čistící olej, tudíž dělá co má a dělá to i docela dobře.



Horší je fakt, že mi tento olej ucpával póry kolem nosu a na nose. Nejdřív jsem si myslela, že to není olejem. Jenže když jsem ho "vysadila" ze své routine, nové ucpané póry se přestaly objevovat. Až tohle byl moment kdy jsem se pořádně podívala na složení a našla v něm to, co si myslím že je příčinou. Jak jsem už psala, isopropyl myristate je potencionálně komedogenní a aknegenní látka. Moje pleť vesele ucpává póry ze všeho možného, takže nemůžu říct, zda se to stane i vám. Isopropyl palmitate z toho neobviňuji, jelikož jsem ho našla i v jiném produktu, který používám už dlouho bez problémů.

Jediná pozitivní věc na této smutné události je, že Balea olej dobře slouží k čištění štětců na makeup. Pravda, za tímto účelem jsem ho vážně nekupovala, ale aspoň nemám důvod se ho zbavit.

Co už.

Shrnutí

+ obecně dobrý čistící olej

- hned dvě komedogenní látky ve složení, což pro mě znamenalo ucpané póry



Hodnocení

Balea čistící olej funguje dobře a dělá, co slibuje. Bohužel, jeho složení mi ucpalo póry a nebudu ho dál používat. Jenom na čištění štětců. Pokud nejste na ucpané póry citliví, můžete ho zkusit. Jelikož se ale nejedná o špatný produkt a pouze neseděl mému konkrétnímu typu pleti, dávám 3 hvězdy.

Nabi

9 komentářů

  1. Já mám bohužel stejnou zkušenost...vůbec jsem ho nepodezřívala, ale jakmile jsem přečetla, že to někomu taky dělal, vysadila jsem, přešla na saloos hydrofilní olej a je to o moc lepší, takže tím uzavírám moje zklamání z balea pleťové kosmetiky, na vlasy mají úžasné věci, ale k pleti to nepustím. Mimochodem, jak to jde s cosrx whitehead? Já se trošku bojím purgingu, za 2 týdny mám důležitý pohovor a nevím, jestli zkusit/nezkusit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak aspoň nejsem sama. :/
      Bojím se říct že už asi purging skončilo, ale nechci to zakřiknout. :D Už je to měsíc od prvního použití, takže je na čase. Až teď teda budu schopná pozorovat účinky, takže nemám moc co o tom říct. Kromě toho, že to smrdí jak bolavá noha. A rozhodně bych nezačínala s AHA dva týdny před něčím důležitým, u mě to vždycky po týdnu začne. D:

      Vymazat
    2. tak ten saloos ucpává taky, kašlu na to, vezmu si balea micelárku a bude :D S tím cosrx...fakt nevím, co v tom všichni cítí, já cítím kyselinu :D ale děkuju za varování, já těžko nesu už jen purging z ciracle séra s vit. C, takže to nechám až na prázdniny :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Nedá se. :/ Čekám na zásilku z Japonska s novým olejem, tak ten snad bude lepší.

      Vymazat
  3. Také mi tento produkt ucpával póry :/ Btw tvůj blog je super a doufám že s ním budeš nadále pokračovat i v tomto roce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň nejsem sama. Děkuju, jojo už pokračuju! :D

      Vymazat
  4. Nabi, prosím, kde objednáváte japonskou kosmetiku? Moc ráda bych znala Vaše zkušenosti (platba, termíny, pošta). Moc děkuji za odpověď a Váš čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechna moje japonská kosmetika je z ebay (protože jsem moc líná zorientovat se na Rakutenu :)), takže všechno probíhá podle klasických standardů nákupu na ebay: platba přes PayPal, doba dodání až jeden měsíc, většinou žádné nebo jen velmi nízké poštovné. Jediný problém je, že Japonci nechtějí označovat balíky jako dárek, tím pádem u nákupu nad 22 eur bude clo.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.