RECENZE: Scinic Honey All in One Ampoule



Velikost: 250 ml
Funkce: rozjasňující ampule/sérum/esence v jednom
Cena: 430 Kč na Jolse, s nepovinným poštovným kolem 500 Kč
Hlavní tahák: skvělé ingredience ve velkém množství

Tahle recenze bude dlouhá a plná obrázků, jelikož o tomhle produktu mám hodně co říct. Uvařte si čaj či kávu a připravte se bránit svou peněženku, protože Scinic Honey AIO Ampule stojí vážně za to.

2019 UPDATE: Letos se tato ampule kompletně přestala vyrábět, společně s její šnečí a ledovcovou alternativou. Tato ampule byla původně levnější kopií původní Shara Shara Honey Bomb, která je už taky nedostupná. Jediná přežívající kopie je od značky FarmStay All-In-One Honey Ampoule (složení), dostupná za cca 290 Kč na ebay iamlove-shop a roseroseshop, nebo Jolse.com a RoseRoseShop.com. Nevyzkoušela jsem ji, takže nemůžu říct, zda se jedná o kvalitní alternativu nebo ne.


O produktu

Toner + pleťové mléko + esence v jednom:

Toner: připraví pleť a dodá hydrataci

Pleťové mléko : hydratační a výživné
Esence : intenzivní složení

Pro hydratovanou pleť. Rozjasňuje a pomáhá proti vráskám.
Rozjasňující hydratace díky 90% výtažku z medu (Royal Jelly a Propolis Extrakt také obsažen)
Hydratační, zklidňující, zpevňující, vylepšuje tón pleti.
Jedná se o ampuli, která umí zastoupit toner, esenci, pleťové mléko (lotion) a sérum. Popravdě tohle všechno ignoruju a používám Scinic Honey jako ampuli a hotovo. V balení najdete i poměrně velkou špachtli, která je k používání naprosto nezbytná.


Složení

Honey extract, glycerin, water, niacinamide, royal jelly extract, propolis extract, centella asiatica extract, polygonum cuspidatum root extract, scutellaria baicalensis root extract, camelia sinensis leaf extract, licorice root extract, matricaria flower extract, rosemary leaf extract, hydrolyzed silk, aloe barbadensis leaf extract, lactobacillus/soybean ferment extract, salix alba bark extract, cinnamomum cassia bark extract, origanum vulgare leaf extract, charmaecyparis obtusa leaf extract, portulaca oleracea extract, dipotassium glycyrrhizate, hydroxyethylcellulose, carbomer, PEG-60 hydrogenated castor oil, triethanol amine, caramel, adenosine, xanthan gum, disodium EDTA, 1,2-hexanediol, caprylyl glycol, anise fruit extract, fragrance, phenoxyethanol
CosDNA analýza / Skincarisma analýza

Původně jsem chtěla zeleně zvýraznit všechny dobré a zajímavé ingredience. Pak mi došlo, že by ten seznam byl zelený skoro celý, tak jsem zvýraznila aspoň ty, kvůli kterým jsem tuto ampuli kupovala.

Med má antibakteriální účinky a umí zklidnit podráždění, čímž je výborný proti akné. Také docela hydratuje a dodává pleti zdravý lesk. Údajně je i dobrý proti vráskám.
Royal jelly je mateří kašička. Propolis a mateří kašička jsou protizánětlivé a hydratují.
Niacinamide umí pleť rozjasnit tím, že zesvětluje jizvy po akné a pigmentové skvrny. Licorice root (kořen lékořice) zklidňuje podráždění a zarudnutí.
Seznam rostlinných extraktů je opravdu něco. Najdeme tam ještě například aloe, fermentovanou sóju, bílou vrbu (zdroj kyseliny salicylové), čínskou skořici, zelený čaj a mnohé další.

Tohle musí být ten nejpůsobivější seznam ingrediencí, jaký jsem kdy v životě viděla.


Použití

Jak jsem již řekla, tento produkt řadím do své skincare routine na místo ampule. Jedná se o poměrně tekutý gel, který se rychle vstřebá a zaschne. Problém bývá když si toho naplácáte moc. Gel sice zaschne skoro stejně rychle, ale pleť bude lehce lepkavá. Většinou to neřeším a po nějakých 5 - 10 minutách na to jdu dát krém jakoby nic. Můžete zkusit také lehce namočit prsty a vodu vklepat do pleti, poté už tak lepit nebude.


Po použití je pleť lesklá, ale záleží dost na množství. Co je důležité je neskutečný pocit chladivé úlevy a vlny hydratace. Když mám pleť červenou či podrážděnou z jakéhokoliv důvodu, tohle je moje záchrana. Když mám "ženský týden" a naskočí mi pupínky, nejraděj bych to na sebe plácala lžičkou. Červenání je pryč za pár minut a akné je na druhý den podstatně mírnější. Zbytek pleti je hebký a hydratovaný.

Pro představu jak velká tato ampule vážně je
 Tohle jsou jen ty okamžité efekty. Dlouhodobý efekt této ampule je zesvětlování jizev po akné a pigmentových skvrn. Po zhruba dvou měsících s touto ampulí přestávám potřebovat tolik makeupu a korektoru na mé jizvy. Už jsem dokonce šla ven i jenom s korektorem, což je pro mě absolutní zázrak. Nejen že ampule uklidňuje a mírní nové akné, dokonce i maže stopy po tom starém. Mám pocit, že jsem konečně zjistila, jak vypadá ta rozjasněná pleť.

chtěla jsem to nafotit sama, ale reklama je naprosto přesná

Scinic Honey AIO ampule má medové jak složení, tak i barvu a vůni. Ze začátku mi přišlo roztomilé i balení, což je v podstatě velká sklenka medu (ve skutečnosti je to plast). Bohužel, po asi dvou týdnech používání jsem v balení našla ten největší (a jediný) problém s touto ampulí. 250 ml možná nezní jako zas až tak moc, ale počkejte až zjistíte, kolik produktu je vlastně potřeba. Pro demonstraci ukradnu tento gif z HolySnails.com:

credit: holysnails.com

Stačí špachtli lehounce kolmo namočit a zase vytáhnout, žádné nabírání jako lžičkou. Tohle mini množství je opravdu všechno co potřebujete na celou pleť. Což je celkem problém, protože balení nemá žádnou pumpičku či jiný dávkovač, takže to budete muset trefovat od oka. Navíc s tím jak je flaška velká s velkým víkem, musíte si ji vždy položit tak, aby se za žádnou cenu nepřevrhla.

Sojin demonstruje mou noční můru s touto ampulí

Už jsem četla a viděla drastické fotky od lidí, kteří hloupě odkládali své ampule na umyvadlo či je omylem srazili rukou. Ze strachu jsem pobrala kelímky od vypotřebovaných krémů a po důkladném umytí jsem pomocí špachtle do nich ampuli přenesla. Na původní balení teď budu sahat jen v případě, že budu potřebovat naplnit kelímky. Tímto se ampule dokonce stala přenosnou!

Scinic Honey ampule ve své bezpečné a přenosné podobě

Klady

+ splňuje všechny sliby
Můj tón pleti je mnohem jasnější a jizvy po akné blednou. Akné se zmírnilo a pleť je po použití hebká a hydratovaná.

+ úžasné složení
90% medu, royal jelly, propolis a niacinamide byl pro mě důvod ke koupi, ale Scinic Honey toho nabízí ještě víc.

+ instantní pocit zklidnění a hydratace
Používání této ampule mi dává skoro stejný pocit chladivé hydratace jako sheet masky. Umí zklidnit červenou a podrážděnou pleť za pár minut.

+ obrovské množství produktu
Stačí vám málo, ale máte toho hodně. Jsem zvědává, jestli někdy uvidím dno.

+ all in one
Na produkty co slibují vše v jednom se dívám většinou velmi skepticky. Už se mi ale mnohokrát stalo, že během dní kdy nemám čas na pořádnou skincare routine se jen umyju, plácnu na sebe silnější vrstvu ampule, pak nějaký ten krém a jdu spát.


Zápory

- roztomilé, ale velmi nepraktické balení
Nachystejte si kelímky od krémů, protože originální balení je naprosto nepraktické. Je moc velké, nepřenosné a má velké víčko, čímž hrozí že při nehodě můžete o celý obsah přijít.


Hodnocení

Scinic Honey All in One je vynikající po téměr všech stránkách. Za cenu zhruba 500 Kč dostanete obrovskou ampuli, u které snad ještě nikdo nespatřil dno. Jediným problémem je nepraktické balení, které se dá snadno vyřešit. Hodnotím pěti třpytivými hvězdami a pozvedám Scinic Honey AIO na pomyslný piedestal kosmetických svatých grálů.


~ Nabi

15 komentářů

  1. peněženku bráním, bráním, ale časem asi neubráním :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky jsem neodolala. Ta cena za množství je až moc výhodná a recenze velmi pozitivní. Nedalo se.

      Vymazat
  2. Už pár dní tuhle ampuli používám a nemůžu pochopit, že rozdíl byl patrný hned po prvním použití :-O Červené flíčky vybledly téměř okamžitě a hlubší jizvičky se postupně vyhlazují. Myslíš, že nevadí, když si lehoučkou vrstvu dávám i ráno mezi tonerem a gelovým krémem? Nebo je to zbytečný plýtvání? Přijde mi, že pleť je pak po ránu vyhlazenější, hydratovanější a přes den tolik nešupinkovatí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. A myslím že sis odpověděla sama. :D

      Vymazat
  3. Ahoj, mám prosímtě dotaz. Mé akné už opadává, není to tak drastické, jak to bylo a zyblo mi dost flíčků a jizviček. Přemýšlel jsem, že taky něco vyzkouším z korejské kosmetiky a tak jsem hledal na netu a narazil na tento blog. Jsem kluk a chci se starat o svou pleť, což je sice divné že :D A miluju korejskou kulturu a hlavně tu kosmetiku. Ale nikde nemůžu pořádně najít, jestli produkty, které třeba používáš ty, můžu použít i já. Většinou se dočtu, že muži mají jinou pleť. Dovedla by jsi mi tady v tomlhe poradit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muži sice mají v různých aspektech pleť jinou, ale u kosmetiky je to víceméně fuk. Až budeš mít čas, běž do drogerie a chytni jeden a ten samý produkt - třeba čistící gel/pěnu na obličej - jeden určený pro ženy a jeden pro muže. Zjistíš, že složení mají skoro stejné, jenom ty dámské jsou růžové, dražší a víc ovoněné. T_T

      Jestli ti přijde jakýkoliv produkt který recenzuju vhodný i pro tebe, rozhodně se neboj ho zkusit jenom proto, že jsi kluk. A podle mě by se každý chlap měl starat o ksicht, přece jenom ho ukazujete pořád, stejně jako my. :D

      Vymazat
  4. Tak dneska mi dorazila domů a nemůžu se dočkat, až ji vyzkouším ale s těžkým srdcem si ji otevřu až 24. prosince, abych pod tím stromečkem něco měla :D hřeje mě už jen ten pocit, že je doma a ten měsíc ještě vydržím :) díky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aww, tak snad se bude líbit :D

      Vymazat
    2. Tak jsem se konečně dostala k prvnímu použití a zatím žádná hitparáda :( na pleti zvláštní ale možná moje chyba - dala sem toho asi víc než je zdrávo ale po bližším zkoumání jsem na světle objevila malé bílé jakoby vločky a netuším co to je a bojím se aby to nebylo na závadu :( nemáš s něčím takovým zkušenost? viz obrázek na odkaze https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/comments/53f26a/scinic_honey_aio_normal_to_have_whiteish_floaties/

      Vymazat
    3. holy shit, a vypadá to fakt stejně jako v tom threadu? protože ta moje byla vždycky úplně "čistá" jakoby, jenom s bublinkama - dokud nebyla otevřená už druhým rokem, to se v ní začal vytvářet podobný bordel jako na těch fotkách. pokud ti neposlali nějakou starou, tak je možné že třeba měla vadný uzávěr a zkazila se teplotou nebo něčím? to je mi líto, asi bych kontaktovala prodejce, protože ta moje takhle začala vypadat až byla stará. :/

      Vymazat
    4. jojo vypadá bohužel jenom toho není tolik :( nikde jsem právě nenašla datum výroby no :( a prodejci sem psala ale reakce byla jaká sem čekala a to, že produkt je v pořádku a že má všechny takové ... takže si moc nepomůžu :D doufám že to je třeba jen sražený med a nebo malý kousky royal jelly, každopádně zápach to nemá žádný a mezi prsty se ty malý hrbolky rozpustí a jsou průhledné, jen ve flašce vypadají bílé :) dala sem to ledničky a po pár použití uvidím na reakce ksichtíku a kdyžtak příště koupím jinde :) jenom nevím co teď s takovým množstvím no

      Vymazat
  5. Ahojky, chtěla bych se tě zeptat, chtěla jsem si objednat tento zázrak, zatím jsem ho objednávaqla pouze mamce, a na ebay jsem našla pouze tuto verzi: https://www.ebay.com/itm/Farm-stay-All-In-One-Honey-Ampoule-250ml/391973159437?epid=1946907422&hash=item5b436bc20d:g:fzkAAOSw-RFacqMu
    Vypadá podobně, ale už to není Scinic, co myslíš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo ja jsem nedavno cetla neco na redditu ze Scinic prestava tyto amoule vyrabet, tak ze by to fakt byla pravda... Kazdopadne si zkus vygooglit nejake srovnani, treba to bude podobne.

      Vymazat
  6. ahoj nevíte prosím jak to vypadá s touto ampulí, nemohu ji nikde sehnat, neexistuje něco podobného aspoň ? pátrám pátrám ale zatím nic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak píšu v komentáři přímo nad tím tvým, ampule se letos přestala vyrábět :// musím to přidat do recenze. značka Farm Stay ji ale zkopírovala taky a to se ještě prodává na Jolse a RoseRoseShopu na eba pod názvem All-In-One Honey Ampoule. netuším jestli je to podobné složením nebo efektem ale vypadá to jako přesná kopie, tak nevím.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.