Recenze: Mizon Snail Recovery Gel Cream


První recenze korejské kosmetiky zatímco další velý balík je na cestě z Koreje. Yey! Po přečtení milionu recenzí a komentářů kolem tohoto gelu jsem si řekla, že je možná na čase si ho objednat.

Velikost: 45 ml
Funkce: gel, který zapečetí ostatní produkty a připraví pleť pro BB cream/makeup
Použití: nanést až na konci ranní skincare routine před makeupem
Cena: kolem 130 Kč (ebay, z Jižní Koreje)
Složení:
Snail Secretion Filtrate (74%), Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Bis-PEG-18 Methyl Ether, Dimethylsilane, Polysorbate2-, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Glycosyl Trehalose, Hydrogenated Starch Hydolsyate, Triethanolamine, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Hydroxyethylcellulose, Caprylyl Glyocol, Ethylhexylglycerin, Sodium Polyacrylate, Centella Asiatica Extract, Portulaca Oleracea Extract, Camellias Sinensis Leaf Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Betula Platylphylla Japonica Juice, Tropolone, Copper Tripeptide-1, Allantoin, Panthenol, Olea Europaea (olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil, Palmitoyl Pentapeptide-4, Adenosine, Disodium EDTA


O produktu

Jelikož se jedna o korejský krém/gel, je nutno si prohlédnout  tuto roztomilou a špatně přeloženou reklamu. Tam se dozvíme mnoho blbostí způsobených překladem, ale důležité je úplný konec - pořadí. Jak jsem se již zmiňovala v "Korejská kosmetika a co je o ní třeba vědět", každý produkt zapadá do specifického pořadí, které by se mělo dodržovat pro správný efekt.

Snail Recovery Gel se lehce odchyluje od běžných gelů tím, že se dává až na konec jako poslední produkt, který použijete ráno před makeupem. Takže pokud ráno používáte nějaký krém, tenhle gel má přijít až po nich, navzdory tomu, že má lehčí konzistenci. Tímto by měl zapečetit všechno co jste na obličej dali a připravit jej pro makeup, resp. BB cream. (Pokud používáte opalovací krém, pak ho použijte až po Snail gelu.)

Díky 74% hlemýždího sekretu taky umí rychleji hojit ranky po akné, vyhlazuje pleť od vrásek, dodává hydrataci a uklidňuje začervenalá místa. To zní fantasticky. Horste!


Ingredience a použití

Skincarisma analýza
Šnečci jsou uvedení hned jako první a to v 74% koncentraci. Zbytek jsou většinou hydratační složky a rostlinné extrakty, nic zvláštního. Gel neobsahuje parfém, což je celkem plus (pokud vám parfémované produkty škodí), tímpádem nijak není cítit.
Z nějakého důvodu je za názvem gelu "cream". Je to kalný gel.

Na celý obličej je třeba jenom troška, protože se neuvěřitelně dobře roztírá. Je totiž takový zvláštně mazlavý, ale ne mastný. Prostě je vidět, že ty procenta sedí. Po rozetření jsem byla nejdřív nepříjemně překvapena, že mám lepkavý obličej. Po nějaké půl minutě si ale na něj sáhnu znova a u všech šneků, ksicht mám jako dětský zadek. Je to podobný pocit jako používání silikonové báze pod makeup, taková ta ultra super hladká kůže, na kterou pak makeup jde jedna radost.

V ten moment jsem konečně pochopila, proč má Recovery Gel přijít na řadu až jako poslední. Ať už mám na obličeji ten nejmastnější krém co vlastním, gel na něm zaschne a voila, mastnota je pryč a můžu se jít namalovat. Zároveň ale nijak nezmatňuje, což je pro mě plus, jelikož matnému vzhledu moc neholduju.


Klady

+ připraví pleť pro makeup a šetří mi ráno čas
Tenhle slib z reklamy je rozhodně pravdivý. Po tom co gel zaschne, je pleť super hladká jako po podkladové bázi a makeup se nanáší o něco líp. Hlavně ale zkracuje čekání na vstřebání krémů a šetří drahocenné ranní minuty. Za to dostává jednoznačné plus.

+ lehká konzistence a hydratace
Pokud máte hodně mastnou pleť, tak se tento gel pro vás skvěle hodí. Já na tom sice nejsem tak špatně, ale nemůžu ráno používat velmi mastné krémy, protože se jinak pořádně nevstřebají a nemám šanci si dát makeup. Tenhle gel dodává velmi lehkou hydrataci a nemám po něm mastný obličej.

♥ šneci!
Hlemýždí sekret je skvělá ingredience. Tenhle gel je z ní z velké části složený. Yey! Kromě výše popsaných efektů umí rychlej hojit rány. Což je na obličeji akné, především pupínky, které prostě nechcou zmizet. Občas si gel jenom ťupnu na tyhle místa večer a už ráno se o trochu zmenší.


Zápory

- otestujte si šneky
Osobně žádný zápor zatím nevidím a myslím že po více jak měsíci denního používání by se něco objevilo. Ovšem jsem viděla docela hodně lidí, kteří tento gel zrovna nemilovali. Po použití jim většinou naskákaly pupínky. Asi by bylo lepší si nejdřív otestovat toleranci vaší pleti pro šnečí filtrát na nějakém vzorečku, než koupíte něco, co je z něj ve velké části vyrobeno. Zkuste najít vzoreček na cokoliv co má vysokou koncentraci šnečků a uvidíte.


Závěr


Mizon Snail Recovery Gel je lehký hydratační gel velmi vhodný pro mastnou a smíšenou pleť (pro velmi suchou asi hledáte něco mastnějšího, tohle mastné není). Umí "zapečetit" krémy a připravit pleť pro makeup. Obsahuje vysoké procento šnečího filtrátu, takže rychlej hojí akné a dobře hydratuje. Nejen že bych si jej koupila znova, už jsem to i udělala. Do zásoby.

10 komentářů

  1. Další krutopřísnej produkt, kterej mě dostal. Já teda ještě přes něj používám zelenej primer proti zarudnutí, pokud navrch přijde makeup. Anebo na něj dám rovnou BB krém a výsledek je vážně jak dětská prdelka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. nejde o šneky v tom gelu, ale o ten silikonový dimethicone...proto se ti to zdá jako báze, báze to totiž v podstatě je, díky tomu silikonu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, taky jsem to v recenzi se silikonovou bází srovnala. Netvrdím nikde, že za tohle můžou šneci, asi jsem to mohla napsat lépe.

      Vymazat
  3. Už mám také objednáno. Nechystáš recenzi nebo příspěvek o značkách BB krému? Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      popravdě jsem se o BB zajímala vždycky málo, protože jsem měla svůj posvátný Rimmel makeup. :D Jenže teď když se moje makeupové potřeby změnily, jsem v procesu zkoumání BB krémů!

      Ve zkratce: příspěvek nevím, nemám v BB moc zkušeností. Recenzi ano, až si konečně nějaký vyberu... T_T Zatím přemýšlím nad taky Mizon šnek BB.

      Vymazat
  4. Ahoj :) už ho mám taky! A chtěla jsem se zeptat kdy ho ráno použít. Zda před opalovákem nebo po? Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, rozhodně před opalovákem, ten má být vždycky úúplně poslední. :)

      Vymazat
  5. Snail Recovery Gel se lehce odchyluje od běžných gelů tím, že se dává až na konec jako poslední produkt, který použijete ráno před makeupem. Takže pokud ráno používáte nějaký krém (včetně SPF krémů), tenhle gel má přijít až po nich, navzdory tomu, že má lehčí konzistenci.

    Tak jak je to? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím kde je problém?
      jediné co mi přišlo vhodné upravit bylo upřesnit, že se má používat pod opalovací krém. Tehdy jsem "SPF krémy" myslela obyčejné hydratační krémy co obsahují SPF

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.