RECENZE: Holika Holika One Solution Super Energy Ampoule - Moisturizing


Od korejské značky Holika Holika nemám otestováno moc kosmetiky, takže jsem se v rámci spolupráce s obchodem KoreanKosmetika.cz rozhodla vyzkoušet něco nového. One Solution ampule nabízí ve čtyřech variantách: Soothing, Firming, Anti-wrinkle a tu, kterou jsem zvolila já, Moisturizing.

 

Vlastnosti produktu

Typ: korejské hydratační sérum

Velikost: 30 ml

Cena: 460 Kč 

Kde koupit: KoreanKosmetika.cz (zasláno k recenzi)

"Koncentrované sérum na bázi kyseliny hyaluronové skvěle hydratuje pokožku, neutralizuje volné radikály a poskytuje preventivní péči proti stárnutí pleti. Obnovuje, hydratuje, vyhlazuje a vypíná pleť. Obnovuje její vyvážené pH. Zklidňuje nepříjemné pocity způsobené přesušením. Navrací pleti mladistvou vitalitu, takže je opět sametově jemná a zářivá. Sérum se rychle vstřebává a nezanechává mastný film." (KoreanKosmetika.cz)

Sérum se opírá o komplex extraktů z mořských rostlin, který doplňuje hydratačními složkami. Nicméně nikde ve složení není ani stopa po kyselině hyaluronové, jak je uvedeno v popisu na eshopu. Krabičku už bohužel nemám, ale po krátkém googlení to skutečně vypadá na chybu v českém popisu. Sérum se pořád zaměřuje především na hydrataci pokožky, ale snaží se o to bez kyseliny hyaluronové. 

Pokud máte trochu zmátek v pojmech - ampule vs. sérum - můžete se dozvědět víc v jednom z mých článků o korejské kosmetice.



Složení

Spirulina Platensis Extract, Laminaria Hyperborea Extract, Ecklonia Cava Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Glycerin, Dipropylene Glycol, PEG/PPG/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Alcohol Denat, Caprylic/Capric Triglyceride, Methyl Gluceth-20, Betaine, Xylitol, Hydrolyzed Collagen, Gelatin, Acacia Senegal Gum, Hydrolyzed Coral, Sea Water, Glacier Water, Ocimum Basilicum (Basil) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Lauryl Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, Glycerin, Polymethylsilsesquioxane, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Caprylyl Glycol, Caprylhydroxamic Acid, Disodium EDTA, Water, Alcohol, Phospholipids, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Ci 61565
Najeďte myší na složku pro krátký popis, více na INCIDecoder.

Kromě extraktů z mořských řas je sérum doplněno hydratačními složkami jako je glycerin, betaine, xylitol nebo hydrolyzovaný kolagen (o kolagenu jsem napsala celý článek!). Není tu umělý parfém, sérum je navoněné několika esenciálními oleji, jako je levandulový nebo z bergamotu. Pokud vás vylekalo tolik složek končících na "oil," můžete být v klidu, není tu žádný hydratační olej a tedy žádná mastnota.


Textura a použití

Je to lehounký gel plný bublinek, celkově působí atraktivně i s pevným skleněným obalem. Zajímavý je způsob aplikace: vršek se otočí, zmáčknutím se do kapátka vcucne produkt, a opětovným zmáčknutím ho vymáčkne z kapátka ven. Tady to můžete vidět v akci. Určitě je to moderní a elegantní; jediné co mi vadí je, že takto nejde sérum nanést z kapátka rovnou na obličej. Stlačený vzduch gel skutečně vystřelí, takže ho nanáším nejdřív do dlaně. Aspoň se takhle kapátko vždycky vyprázdní a předpokládám, že tím nepřijde ani kapka nazmar. Jedna taková dávka mi stačí na celý obličej.


 

Lehký tekutý gel texturou připomíná esence v plátýnkových maskách. Vsákne se i stejně rychle, což je téměř okamžitě, a nenechává pleť ulepenou nebo mastnou. Místo toho má neuvěřitelně hebký finish, skoro jako nějaký silikonový makeup primer, jen mnohem příjemnější a ne tak... fake, víte co myslím? Jako že je to skutečně vaše kůže, co je takhle jemná, a ne jen vrstva silikonů na povrchu. Připisuju to jedné ze svých oblíbených složek, o které se vůbec nemluví, a to Caprylic/Capric Triglyceride: celkem obyčejná látka z kokosového nebo palmojádrového oleje, která dělá pleť jemnou jako po použití oleje, ale kompletně bez mastnoty. Vyhledávám ji především u krémů, protože se podle mého jedná o skutečně luxusní pocit za málo peněz.


Účinky

Řekla bych, že One Solution Ampoule je zcela typický příklad korejských hydratačních ampulí. Lehká textura, ale velmi dobrá hydratace. Nezatěžuje pleť, je kosmeticky elegantní, příjemně voní. Hydratace mi vydrží celý den i v tomhle nepříjemném podzimním počasí. Moje smíšená pleť zůstává balancovaná a bez zvýšené mastnoty. (Na to ale může mít vliv právě to počasí.) Hebký finish se navíc skvěle hodí pod makeup, takže jsem si zvykla sérum používat především ráno. 

Na druhou stranu, ampule odpovídá standardům natolik, že mi pravděpodobně moc neutkví v paměti. Hydratace v lehké nemastné formě se ale hodí každému. Můžete ampuli zkusit, pokud máte normální až mastnou pleť a právě něco takhle jednoduchého vám stačí. Také bych ji označila jako vhodnou "startovací" ampuli pro k-beauty začátečníky, kteří si chtějí začít zvykat na nějaká ta séra ve své skincare routine.


Závěr

Holika Holika One Solution ampule v Moisturizing verzi je klasické korejské hydratační sérum. Může ozvláštnit vaši kosmetickou sbírku, pokud vás už nudí hydratovat jen kyselinou hyaluronovou. Zároveň je vhodné pro k-beauty začátečníky hledající příjemné hydratační sérum. Má neskutečně hebký finish, takže sérum ráda nanáším ráno pod makeup. K-beauty veterány asi ničím moc neoslní, ale můžete jej jako já využít pro zjemnění textury pleti před líčením.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.