RECENZE: Innisfree Black Green-Tea Mask

Kosmetika s čajem je moje slabina a tuhle masku jsem dostala téměř rok zpátky v bespoke boxu od BeautyInHanguk. Chtěla jsem "něco s čajem, nejlíp od Innisfree", a dostala jsem limitovanou zmenšenou edici této masky ve vánočním balení. A pak jsem ji zapomněla recenzovat.

Popis produktu

Velikost: běžně 80 ml, moje verze 30 ml byla vánoční limitovaná edice
Cena: cca 450 Kč za 80 ml
Odkud: BeautyInHanguk Bespoke Box
 
Pro milovníka čaje obecně mi tahle maska přijde jako skvělá volba, protože působí vážně atraktivně. Innisfree má obecně příjemný sleek design a kvalitní kosmetiku, ale když jsou v tom přímo čajové lístky, tak to už je nový level. Údajně by měla mít dobré anti-oxidační účinky díky 55% obsahu černého čaje, hydratovat, a zároveň kusy čajových lístků mají pomoct odstranit mrtvé buňky. Jako, nejsem debil, nepředpokládám, že čajové lístky na drobné kusy budou nějaký extrémní peeling, ani jsem nečekala zázračné účinky... prostě je to cool.

Složení

Seznam složek s analýzou
Čajového extraktu je tu údajně 55%. Jinak je tam klasický Innisfree koktejl extraktů orchidejí, kamélií a citronové kůry. Zbytek není nijak zajímavý ani podstatný, extrakt z čajových listů je dominantní složkou.

Textura a použití

Lehký gel plný drobných lístků čaje, který silně voní nějakým mixem mezi květinami a černým čajem. Vůně je hodně umělá, ale dohromady s celou estetikou produktu sedí. Dobře se nanáší, jenže než si umyjete ruce a dáte masku zpátky do šuplíku, nalepí se vám na obličej spousta vlasů. Hned po nanesení maska šíleně lepí. Doporučovala bych ji aplikovat nejlíp v koupací čepici, nicméně chápu, že to není moc instagramové. Během schnutí lepí čím dál víc, až utvoří tenký lepivý film, který vůbec necítíte na obličeji. Naštěstí to celé jde bezproblémově umýt.

Účinky

Znatelně hebčí a hladší pleť tak na další den. To je všechno. Hydratace je podprůměrná, občas to není ani poznat. Obecně jsem toho názoru, že smývatelné hydratační masky jsou relativně zbytečné záležitosti, protože nikdy nejsou tak "účinné" jako sheet maska. Obojí je jednorázová bomba, ale efekt sheet masky vydrží aspoň ty dva dny. Můžete to na sebe plácnout den před nějakou akcí a určitě to pomůže, zatímco tahle Innisfree maska nepomůže absolutně ničemu. A to je bohužel pointa tohohle druhu feel-good kosmetiky, rychlá a velmi krátkodobá řešení, která tato maska nenabízí. Působí sice velmi luxusně, příjemně voní a udělá pleť hebčí, jenže za ty peníze bych čekala daleko víc.

Závěr

Innisfree Black-Green Tea maska je typický feel-good produkt, který vypadá luxusně, působí luxusně, občas je příjemné dát na sebe něco voňavého, ale nakonec vlastně nic pořádného nedělá. Záleží jenom na vás, na kolik si vážíte té relaxační stránky takových produktů, protože tenhle stojí kolem 450 Kč, a to už mi přijde příliš.

4 komentáře

  1. Zajímavý kousek, ale za tu cenu bych si masku nepořídila.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, já taky ne.

      Děkuju! Taky přeju krásné Vánoce! ♡

      Vymazat
  2. Škoda. Jako čajovnice jsem předvídatelně ujetá na jakoukoli kosmetiku s čajem, ale paradoxně jsem zatím neobjevila žádnou, která by k něčemu nějak extra byla. Teď mě čeká vzorek Black Tea séra od TonyMoly, tak uvidíme. Pak mám v plánu Green Tea Seed krém, co jsi recenzovala. Zní fakt slibně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, ten vzorek se mi tu taky někde válí, možná bych ho měla zkusit. Green Tea Seed je skvělý, pokud ti teda nevadí silná vůně.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.