RECENZE: J.ONE Jelly Pack


Konečně jsem se odhodlala vyzkoušet slavný Jelly Pack vytvořený pro korejskou herečku Ha Jiwon potom co jsem zjistila, že se dá koupit malinká cestovní verze.


Popis produktu

Cena: 260 Kč (cestovní balení)
Velikost: 30 ml
Odkud: ebay, koreacosmeticmall

Přeloženo z Glow Recipe:
Vytvořeno Ha Jiwon, populární korejskou herečkou která udává k-beauty trendy, J.One Jelly pack je multifunkční krok, který zkrátí vaši ranní skincare routine. Unikátní jelly (želé) textura se rozplyne do pleti s jemným vklepáním a vytvoří ultra hladký povrch pro bezchybné nanášení makeupu. Kyselina hyaluronová hydratuje do hloubky zatímco fullerene funguje jako "kyslíkový magnet" a rozzáří vaši pleť. Makeup zachycující vlastnosti také pomáhají sametově hladké aplikaci jakéhokoliv makeupu nebo opalovacího krému. Jelly Packu se také říká "korzetová maska" díky jeho instantně natahujícím a zpevňujícím efektu.
S tím jak často musím tahat svoji skincare s sebou, přišel mi nápad multifunkčního gelu velice atraktivní. Kdyby moje ranní routine měla být jenom tohle a opalovák, uvolní mi to sakra dost místa v tašce. Full verze (50 ml) ale stojí od 400 Kč nahoru, a zas tak jsem nebyla přesvědčená, že tohle je produkt pro mě. Naštěstí se dá koupit tahle malinká cestovní, která je v tubě zatímco původní obal má pumpičku.

Složení

Analýza složení na Skincarisma
Jelly Pack mě zaujal hned vysokým obsahem niacinamidu. Je tam i spousta botanických extraktů jako růžová voda nebo heřmánek. Dál je tam kyselina hyaluronová, adenosine na vrásky, a něco co se jmenuje fullerene. Podrobněji to rozebírá ve své recenzi FutureDerm. Ve zkratce je to antioxidant, který podle vědeckých studií funguje jako houbička a vsakuje volné radikály, což ve skincare znamená silné anti-aging účinky a zjemnění vrásek. Z dosavadních studií teda vypadá slibně.

Textura

Takové natahující se želé, působící strašně ulepeně, skoro jak lepidlo. Nebýt episody Talking Mirror, kde Ha Jiwon použila Jelly Pack jako svůj jediný skincare krok, tak ani nevím jak to na sebe napatlat. A je to trochu zvláštní proces: nejlepší je vymáčknout trochu a natřít to na obličej jako masku, pak to jít poplácat celými prsty.
Kupodivu se to roztírá perfektně hladce. Dobře to klouže a pak se to těmi prsty dá dobře roznést po celém obličeji. Při tom plácání zjistíte, jak hrozně ulepený produkt tohle je. Je tedy nejlepší to dělat co nejrychlej a co nejdřív po nanesení, nejlíp: nanést na tváře - poplácat, na čelo - poplácat. Zanechá to lepivý film, který se postupem času zmírní, ale lepkavý bude pořád.

Účinek

Čím víc si toho dáte, tím víc ucítíte, že to nějak hydratuje a jak to postupně natahuje a vyhlazuje pleť. Je to docela zvláštní, jakoby vám na pleti schla maska, a tak do dvou minut to přestane. Stejně jako Ha Jiwon po Jelly packu dávám opalovací krém, který po hladkém ulepeném povrchu neklouže až tak dobře, ale dá se vklepat. Po něm následuje makeup, a ať už je to složením nebo lepkavým povrchem, vážně to funguje skvěle jako makeup primer. I když použiju COSRX opalovací krém, který si s mým makeupem moc nerozumí, tak všechno drží dohromady daleko líp než normálně. S jinými opalováky je ten efekt ještě větší, makeup skutečně drží výborně i v tomhle vedru.



Co se týče nějakých skincare účinků, to už tak jasno nemám. Je to fajn pečetící krok, měl by udržet hydrataci v pleti přes den (nebo noc když ho použijete jako sleeping pack), což dělá. Taky dělá holou pleť hezčí na pohled, víc se leskne a vypadá pružnější a hladší. Jenže skoro vůbec nehydratuje. Jo, kdybych na sebe plácala 10 pumpiček jako Ha Jiwon, možná by mi to přišlo lepší, ale pak bych se šla obléct a přilepila si triko k obličeji, nemluvě o tom kolik peněz bych uvalila, kdybych to každé dva - tři měsíce musela koupit znova za 500 Kč.

Opravdu se mi líbí, že je to skincare s dobrým složením, která zároveň funguje jako makeup primer. To je super nápad. Ale v žádném případě to pro mě není multifunkční one-step routine, protože to vůbec nehydratuje. Spíš bych to doporučila pro starší pleť, vzhledem k tomu "korzetovému" efektu a následně pružnějšímu vzhledu pleti. Místo abych si teď nadšeně šla koupit plnou verzi, radši se vrátím ke starému dobrému Mizon šnek gelu - ten zapečetí hydrataci, sám trochu hydratuje a taky mi dělá hladší pleť.

Závěr

J.ONE Jelly Pack je určitě zajímavý produkt se zajímavými účinky a zajímavým složením. A přesto si plnou verzi kupovat nebudu, ačkoliv opravdu oceňuju nápad skincare jako podkladu pod makeup. Jelly pack je jako ulepený makeup primer, který by zároveň měl pomáhat na vrásky a dělat pleť hladší a pružnější, jenže pro mě nedává téměř žádnou hydrataci a tu já zoufale od své skincare potřebuju. Ten "korzetový" efekt je fajn, ale spíš ho ocení starší pleť.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.