RECENZE: Steblanc Aqua Fresh Gel Cream


Většina mých recenzí je na dost budget-friendly produkty, a to z naprosto jednoduchého důvodu - jako student nechci utrácet za drahou kosmetiku. Teď tu mám velkou výjimku, protože mi tento krém byl poslán k recenzi díky mé spolupráci s Mizon.cz. Steblanc je totiž luxusnější sesterská značka Mizon a najdete ji na Steblanc.cz. Prodávají ještě jeden krém této řady - Aqua Deep Moist Cream - který vypadá, že bude výživnější a zaměřený na vrásky.

Velice těžko se o značce a produktech něco hledá. Google většinou vyhodí jen eshopy, a to převážně české nebo ruské. Ani oficiální korejská stránka nepřetéká informacemi a recenzi na nějakém beauty blogu jsem taky nenašla. Tak budu asi jedna z mála.

Velikost: 50 ml
Cena: 1295 Kč (momentálně ve slevě za 907 Kč)
Odkud: Steblanc.cz



.

Popis produktu

Účinky:
  • Intenzivní hydratace
  • Ochranná hydratační bariéra
  • Pečuje o zpevnění pleti
  • podporuje proces rozjasnění pleti a zesvětlení pigmentových skvrn
  • Posiluje obranyschopnost pleti
  • Chladivý a osvěžující efekt
Na Steblanc.cz najdete daleko podrobnější popis krému pokud chcete, ale v klasickém stylu Mizon je to vesměs vyzdvihování extraktů. Je to lehký gel s chladivým efektem, obsahuje 4 druhy vody a to "Aljašské ledovcové mléko, březovou mízu, korálovou vodu a mořskou vodu z hlubin". Opět se tu projevuje moje slabost pro korejské ~aqua~ produkty, působí to na mě jakoby z nich ta hydratace úplně čpěla.

Nebo mám jen ráda modré balení. Tohle je opravdu hezké, jen je o dost širší než všechny moje krémy, moc cestovní není. Mezi zlatým víkem a krémem je pevné plastové "mezivíko" chránící to horní před upatláním.



 .

Složení

CosDNA analýza
Než se mi pokazil externí HDD a přišla jsem o všechny fotky, stačila jsem z krabičky opsat složení a dát ho na CosDNA i s jednou z původních fotek. rip. Složení se nezdá příliš převratné - voda, alkohol, silikony, butylene glycol (hydratační mastný alkohol), niacinamide (můj oblíbený), glycerin, trehalose (info) a kyselina hyaluronová... Nenechte se zmást, tohle jsou hlavní složky produktu, které vám budou hydratovat pokožku. Ne korálová voda či kterýkoliv jiný z 11 extraktů.

Použití

"Gel krém" je výstižný název; na pohled je to jemný gel, ale hydratuje víc než jsem čekala. Zatímco typické gely jako tento od TonyMoly dávají jen prchavý pocit hydratace a zaměřují se více na chladivý efekt, tady je to naopak. Je to skutečně gel vhodný jako náhrada za krém, a to pro smíšenou pleť v létě nebo mastnou pleť celoročně. Chladivý efekt je minimální, spíš bych ho označila jako osvěžující, ale občas když je ráno tohle pekelné horko, i to se hodí. Příjemně klouže po pleti a vsákne se hned.





Podle mě je tento gel velice vhodný pro dehydratovanou pleť. Konečně je to něco, co splňuje mé stupidní představy o aqua-themed produktech. Lehký, ale dostatečně hydratační. Neřekla bych, že je to nějaká ultra hloubková hydratace, ale když je léto (nebo máte mastnou pleť) tak to perfektně stačí. Používám ho převážně ráno, ale často jsem s ním zakončila i večerní routine - většinou po použití většího množství esencí/sér.

Ve složení se sice objevil i nějaký ten olej, nicméně je ho tam pravděpodobně velmi málo a pokud byste složení neviděli tak vás to ani nenapadne. Složení krému obecně není žádný zázrak. Docela mě zaráží, že stojí takové peníze. Ano, krém s větším množstvím niacinamidu je super, ale kdybych si ho vybírala sama a viděla tohle složení za tyhle peníze, moje reakce by nebyla "wow tohle musím mít, to za to stojí". I přesto musím uznat, že ve výsledku je to opravdu dobrý gel/krém, který se skvěle hodí mému typu pleti a používám ho s oblibou. Složení není všechno, jak poslední dobou zjišťuji při šťourání se v extraktech pro článek.

Závěr

Steblanc Aqua Fresh Gel Cream je skutečně dobrý krém, který sedí mé pleti perfektně s jeho lehkostí a osvěžující hydratací, a je vhodný i pro mastnou pleť. Jediná věc, na kterou si můžu stěžovat je jeho cena. Naznačuje luxus, ale krém mi přijde stejně kvalitní jako výrobky Mizon. Nemůžu na plnou hubu říct, že by za ty peníze nestál; přece jen je dobrý a jsem s ním velmi spokojená. Na druhou stranu mám lehkou averzi vůči drahé kosmetice. Používám tolik cenově dostupných produktů a žádný z nich mi nepřijde o kategorii kvality níž než tento. Asi takhle - pokud vám rozpočet dovoluje kupovat krémy za tisícovku, by all means, zkuste i tento.

2 komentáře

  1. Ako funguje CosDNA analyza? Podla coho je vyhodnocovana tzv. bezpecnost latok?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://cosdna.com/eng/help/ingredients_qna.php
      Pořád je to dost orientační, protože CosDNA samozřejmě nepozná kolik ingredience je v produktu ani v jaké je koncentraci. Například olivový olej tam má 2 v acne sloupku, takže je lehce komedogenní. Nicméně to je na zakládě čistého olivového oleje, a v tomhle případě je ho tam tak málo, že na tom moc nezáleží.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.