RECENZE: Skinfood Rice Wash Off Mask


Je to už podruhé, co zkouším korejský peeling. Častější jemné odstraňování mrtvých buněk mi přijde daleko lákavější, než si jednou za měsíc pořádně sedřít suchou kůži, a korejská kosmetika nabízí mnoho šetrných peelingů. Ačkoliv jsem si oblíbila peeling gel od TonyMoly, je až tak jemný, že občas nestačí. Proto jsem konečně objednala peeling z velmi populární řady Wash Off masek od Skinfood.

Velikost: 100g
Cena: ± 210 Kč (objednáno z RoseRoseShop.com)

Popis produktu

Skinfood má momentálně tři Wash Off Masky, dvě z nich obsahují černý cukr a jedna rýži. Peeling s černým cukrem jsem už vyzkoušela (ne od Skinfood) a nemám takovou potřebu vlastnit další; navíc umí být dost drsný, když ho nenaředíte vodou. Rýžový peeling se mi zdál atraktivnější. Skinfood Rice Wash Off Mask má mít whitening a brightening vlastnosti právě díky rýži, která se v takových produktech vyskytuje poměrně často. 

Trocha historie! Rýže má rozjasňující účinky na pleť a je i výživná pro vlasy, což Asijské ženy ví už nějaké to století (třeba taková geisha!). Nejvíce se používala mléčně zbarvená voda, ve které se rýže před vařením prala, a to pro umytí vlasů, koupel, nebo v podstatě jako toner! Mnoho kosmetických značek používá extrakt z rýže ve svých brightening produktech a sheet maskách, také se často objevuje i v DIY receptech.


Složení a vzhled

CosDNA analýza / Skincarisma analýza
Nic extra, nějaké silikony, mastný alkohol, glycerin... Jediné zajímavé složky jsou voda z rýžových otrub a jojobový olej.

Maska je v malém kelímku se šroubovacím víčkem a papírovým "mezivíčkem", které jsem klasicky vyhodila. Dost mi balení připomíná výrobky Lush. Instrukce na něm doporučují vzít větší množství masky a masírovat 10 - 15 minut, což je opravdu dlouho a rozhodně nic takového nedoporučuju. Můžete si masku nechat nějakou dobu na obličeji než začnete masírovat, to jo, ale ne proboha 15 minut dřít suchý obličej. Konzistencí maska perfektně připomíná mléčnou rýži a voní zcela nenápadně, trochu jako rýže.


Použití

Na používání peelingu není nic složitého, že jo. Na rozdíl od minulé recenze peelingu tu není třeba nic vysvětlovat. Prostě vyhrábnete kousek a masírujete obličej. Textura opravdu velmi připomíná pevnější mléčnou rýži, je to taková kaše s malými kousky... něčeho. Při zkoumání fotek to vypadá téměř jako malé kousky želé nebo spíše silikonu. Ať už je to co chce, jsou to pevné kousky s velmi měkkými hranami. Rozhodně se tímto peelingem nedá "poškrábat" jako cukrovým, když ho používáte na sucho.

Samozřejmě intenzita peelingu záleží na tom, jak dlouho a jak agresivně se budete masírovat. I tak je pravděpodobnost, že si pleť podráždíte, vcelku malá. Peeling není suchý a kousky příjemně kloužou, dobře odstraňují i suché šupinky. To bylo pro mě zásadní - chtěla jsem peeling, který bude jemný, ale zároveň podá výkon toho cukrového.

Masíruji pleť jen pár minut a vždycky se zaměřím na místa, kde je to nejvíc třeba. Po umytí není pleť vysušená, ale jako nová! To je skvělé Horste, no není to skvělé?


Souhrn

+ jemné kousky, které šetrně odstraňují mrtvé buňky
+ přesto však zvládnou zjemnit i velmi drsnou kůži
+ udržuje pleť celkem hydratovanou během masírování
+ žádný pocit suché pleti ani po umytí
+ při běžném používání nepodráždí pleť
+ vhodný i pro pleť s akné
- trochu menší množství

Závěr

Skinfood Rice Wash Off Mask je jemný, ale zároveň účinný peeling s rýžovým extraktem. Ze všech možných peelingů/masek co jsem kdy zkusila, je tenhle zatím nejlepší a koupila bych jej znova. Jestli se z něj vyklube holy grail nebo najdu ještě něco lepšího ukáže až čas, určitě jej ale doporučuji vyzkoušet.

3 komentáře

  1. Díky za recenzi a bezva tip na jemný peeling, ten cukrový se mi taky zdál moc drsný. Skvěle napsaný článek, miluju ty tvoje vtipné vsuvky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, že je aspoň někdo považuje za vtipné. :D Haha, díky!

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.