RECENZE: Elizavecca Milky Piggy Sea Salt Cream


Moc dobře vím jak je důležité nekupovat skincare impulzivně, ale někdy se stane. Slabá chvilka, blbý týden, no jo. Pak skončíte s nějakou kravinou, na kterou nejdou ani najít pořádné recenze kromě pár dost zmatených hodnocení na amazonu. Tak budu první, huzzah!

Netrvalo dlouho, než jsem začala litovat nákupu této kuriozity...

Velikost: 100 ml
Cena: 262 Kč, ebay prodejce iamlove-shop (Jolse)

Popis produktu

Piggy husk collagen brightens the complexion and provides resilient texture for baby skin by wrinkle care.
For all skin types including oily, dry and combination skin.
Sweet scent and smooth texture.
6 free (Paraben, Ethanol, Animal nature oil, Artificial pigment, Benzophenone, Mineral oil)
Korean Sea Salt (9%) is known to contain full of good natural minerals.
When it is refined for esthetic use, it will work on your skin creating invisible barrier to protect skin. It will also soften your skin.
Tohle je kombinace popisů co jsem našla po různých obchodech. Kolagen vám má pomoct k baby skin~ a sůl má zjemnit kůži. Já se přiznám, že jediné co mi proběhlo hlavou po zaplacení bylo "slaný krém, lol". Jsem špatná beauty blogerka.

Co víceméně žádný popisek neříká je, že se jedná o water drop cream. To mi přijde jako sakra důležitý detail, vzhledem k tomu, že pak často vede ke špatným recenzím od lidí, co o tom v životě neslyšeli a čekali obyčejný krém. Water drop cream po rozetření vytvoří na kůži jakoby vrstvu vody tak, že dělá miniaturní kapičky, které se pak vsáknou. Údajně pro extra hydrataci. Podle mě to má spíš co dělat s korejskou zálibou v 촉촉 (chok chok) "mokrém" vzhledu pleti, který znázorňuje ultra super hydrataci. Jak se po dokončení své routine neblyštíte jak disko koule, není to ono.

horní popisek: "hned po [rozetření]", dolní: "po vstřebání"

Složení a balení

CosDNA analýza
Na YouTube můžete najít video o výrobě water drop krémů. V podstatě je to návod jak ho vyrobit pomocí silikonů - cyclopentasiloxane a dimethicone. Není tedy překvapením, že kromě vody jsou silikony a sůl hlavními složkami. Taky tam najdeme niacinamide, hydrolyzovaný kolagen a nějaké ty rostlinné extrakty.

Krém je v naprosto stejném balení jako Bubble Clay Mask. Stejná 100 ml krabička s vnitřním víkem, na kterém je zacvaklá malá lopatička. Bohužel, moje vnitřní víko nechtělo pořádně zapadnout a krém se špatně zavíral, takže jsem se ho musela zbavit.


Použití

Chápu, že jsem naprostý idiot, co se nechá zlákat slovy "sea", "aqua" a "marine" v názvu kosmetiky (ještěže je ta Jeju Seawater řada od Innisfree tak drahá) a moc jsem při tomto nákupu nepřemýšlela. Rovněž jsem nepřemýšlela při jeho prvním použití, ale k tomu později. Doufala jsem, že bude mít i nějakou mořskou vůni - místo toho "voní" jako plast.

S water drop krémem jsem se doteď nesetkala, a tak mě textura tohoto krému velmi překvapila. Připomíná totiž vosk, ale jen od pohledu. Na dotek je zvláštně mazlavá, skoro jako by byla mastná, což není pravda. Už při nabírání z krabičky se začnou na povrchu krému vytvářet pidi kapky vody a textura pak působí mastně, protože je to voda na těžce silikonovém povrchu.





Toto je výsledek mé snahy vyfotit mini kapky tvořící se na povrchu kůže. Už při roztírání krému máte zvláštní pocit, jakoby se vám pod rukama měnil na vodu. Tato kuriózní vlastnost má mít za výsledek hydratační boost. Mně to tak nepřišlo. Neměla jsem pocit, že krém hydratuje lépe než můj běžný Ziaja Kozí mléko, který se nesnaží být extra a přesto dělá to co má, a dobře.

Můj největší problém je ironicky selling point krému, a to 9% mořské soli. Ať už máte sebemenší ranku na obličeji, tenhle krém vám do ní vypálí díru, alespoň to tak budete cítit. Při úplně prvním použití krému jsem nad tím moc nepřemýšlela, měla jsem jen pár pupínků, které se už pomalu hojily. Doslova jsem běžela do koupelny si to umýt.

Jenže i bez akné není použití příjemné. Lehké šimrání a občasné pálení kolem nosu a úst bylo přítomné vždycky, i během dnů, kdy byl můj ksicht naprosto v pořádku. Nevěděla jsem, zda kapky vody do pleti vklepat nebo je nechat být; rychle to vyřešil fakt, že roztírání vrstvičky vody způsobuje další šimrání. Po zaschnutí dokonce sůl na obličeji najdete jako byste právě vylezli z moře. Zní to hezky, ale štípe to jak sviňa.

I přes toto všechno nemůžu říct, že by krém mému obličeji nějak ublížil. Přes všechny nepříjemné pocity neměl jediný negativní vliv, ani červenání, ani zhoršení akné, nic. Zároveň ale kromě dost průměrné hydratace nedělal nic pozitivního.

Souhrn

+ dobrý poměr ceny k množství
+ na pohled zajímavé složení
+ zajímavý water drop efekt
- štípe a šimrá i na neviditelných rankách
- naprosto nevhodný pro pleť s akné
- neměl pro mě žádné pozitivní účinky kromě průměrné hydratace 
- water drop efekt mě nijak neoslnil co se hydratování týče

Závěr

Elizavecca Milky Piggy Sea Salt Cream byl pro mě jeden velký omyl. Ačkoliv uznávám, že mi nezpůsobil žádnou velkou újmu, byl naprosto nepříjemný na používání. Šimral pořád, štípal jen někdy. Jako člověk s akné - tedy malými rankami na obličeji - zkrátka nemůžu tento krém běžně používat. Pokud stojím o hydrataci bez zbytečných nepříjemností, stačí mi obyčejný krém bez kuriózních efektů. Zkusím ho nejspíš použít na tělo, jinak je mi k ničemu.

6 komentářů

  1. Mám skušenost se vzorkem šamponu s kousky soli. Byl osvěžující, sůl byla pěkná masáž na vlasovou pokožku. Jenže mám akné i ve vlasech, takže je jasné jakou rychlostí jsem to pak oplachovala :D

    Zajímalo by mě jaký je ten zmiňovaný krém od ziaje. Nedávno jsem na tu kozí řadu koukala v obchodě, chtěla jsem nějaký na obličej, nebo oční krém, ale nakonec jsem si to rozmyslela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Ziaja krém je super. Používala jsem ho poprvé snad před 5 lety a nedávno jsem se k němu vrátila vyloženě ze zoufalosti, jak je tenhle Elizavecca špatný a že nemám žádný "normální" krém.

      Je sice určený pro suchou pleť, ale přijde mi dost lehký i pro mě. Hydratuje výborně, nezhoršuje mi akné ani po něm nemám mastnější pleť (jenom když to s ním přeženu). Ten noční krém už připomíná modrou Niveu, ten je na mě až mooooc mastný a hutný. Je to fakt takový "obyčejný krém, co dobře krémuje a ještě je sakra levný.

      Vymazat
    2. Díky :)
      Ziaja má fakt dobré věci. Právě po přečtení Tvé recenze jsem zkusila od ziaje toner s manukou a když už jsem tam byla přibrala jsem ještě pár věcí které se hodily. Zatím jsem s tím dost spokojená, na tu cenu je to skoro zázrak. :D

      Vymazat
  2. Nad týmto produktom som uvažovala, ale práve tá soľ ma poriadne odradila. A ešte na moju mastnú pleť, ktorá z času na čas trpí nejakou nedokonalosťou. Presne, ako píšeš. Rovno by mi to akurát vypálilo ranky :(

    * Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, zkoušela si i něco jiného od této značky, například PIGGY HELL PORE CONTROL HYALURONIC ACID 97% SERUM?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem ještě Milky Piggy Bubble masku, recenze je tu na blogu. To je zatím vše.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.