Recenze: Medik8 betaCleanse Čistící Pěna


Po sérii čistě k-beauty recenzí je čas na jednu odbočku k nám, respektive do Anglie, odkud pochází tato pěna od Medik8. Bohužel můj milovaný čistící gel od Lirene už došel, ale cítila jsem se odvážně a chtěla vyzkoušet jiné cleansery ...než se k Lirene beztak časem vrátím. A tak po několika týdnech s touto pěnou vám přináším svůj názor.

Je nutno říct hned v úvodu, že tento produkt mi byl zaslán e-shopem Zdravi-krasa.cz. Ačkoliv je to smutná záležitost, nejspíš se nejedná o trvalou spolupráci kvůli problémům v komunikaci mezi mnou a tímto obchodem. Smůla. Můj blog nadále zůstává osamělý. fňuk.

Velikost: 150 ml
Funkce: pěnový cleanser
Cena: 635 Kč na zdravi-krasa.cz


O produktu


Popis zní jako popis naprosto ideálního cleanseru. Vhodný pro citlivou pokožku, neobsahuje sulfáty, pomáhá na akné a nevysušuje.

Navíc nabízí lákavé ingredience jako BHA kyselinu, niacinamid a tea tree olej.


Složení


Složení vypadá taky zajímavě. Na prvních místech máme jeden surfaktant, následovaný mou extra oblíbenou ingrediencí niacinamidem. Pár dalších surfaktantů a máme tu salicylovou kyselinu a kyselinu mandlovou. O těch více zde. Pak tea tree olej, což bylo příjemné zjištění. Většina tea tree produktů ho kvůli silným účinkům dává až někam na konec.

Na CosDNA analýze se jako potencionálně dráždivé u konzervačních přísad methylchloroisothiazolinone a methylisothiazolinone. Limonene je vonná látka, která může vyvolat alergickou reakci. Ačkoliv je produkt údajně vhodný pro citlivou pleť, pokud vaše citlivost plyne z alergie na vonné látky, pak máte smůlu.


Použití


Pumpička jde dolů poněkud z tuha, ale jinak se jedná o pevnou plastovou flašku se samopěnicí pumpičkou. Pěna samotná se nijak neliší od běžných čistících pěn, až na to, že se poněkud rychle rozpustí na pleti. Mé staré pěny většinou vydržely déle pěnivé, kdežto tahle rychle zmizí. Nepovažuji to za špatné, jen za zajímavé.

Pěna není nijak vyvoněná, ale jde cítit tea tree olejem. Obal vám říká, ať se vyhnete kontaktu s očima a to rozhodně udělejte, lehce to štípe. Po umytí je pleť příjemně hebká a ani trochu vysušená, což mi napovídá, že pH je nízké. Ostatně s takovým složením je to pravděpodobné.



No, to složení. Jsem toho názoru, že na cleanseru je důležité toto: nesmí vysušovat, nesmí obsahovat SLS a SLES, být co nejjemnější a mít nízké pH. Článek o výběru cleanseru si můžete přečíst zde. Zbytek už je jaksi... navíc. Narozdíl od krémů nebo esencí, cleanser na vaší pleti moc času nestráví, než ho zase umyjete. Jak moc je tedy nutné, aby byl nacpaný aktivními látkami?

Tak je tedy třeba brát v úvahu cenu. Tohle je bezpochyby jeden z nejdražších produktů jaký vlastním. Co způsobuje tak vysokou cenu, když ne nějaké super dobré složení? A tak se do této pěny dostala BHA, AHA, tea tree a niacinamid. Takové combo byste v levnější cenové kategorii hledali zcela marně.

Faktem zůstává, že tahle pěna podává dobrý výkon. Čistí perfektně, nevysušuje, je jemná. Když vidím některou drahou kosmetiku pyšnící se zbytečnými extrakty z různých květin, je radost vidět něco, co se pyšní složením právoplatně. Ovšem nemůžu posoudit, jak moc velký účinek má toto složení na akné. Teoreticky dobrý, ale znovu je nutno vzít v úvahu, že pěna na vašem obličeji nestráví mnoho času a tudíž nemá tak velkou možnost něco změnit. Osobně jsem nepoznala žádnou změnu v mém akné, jelikož BHA, AHA, tea tree olej i niacinamid používám zvlášť a ve velkých koncentracích.


Souhrn

+ jemná
+ nevysušuje
+ pleť je hebká a čistá
+ spousta výborných ingrediencí
- cena
- mají tyto ingredience čas působit v cleanseru...?


Hodnocení

Jsem velmi ráda za možnost vyzkoušet pěnu od Medik8, která je mimo mou běžnou cenovou kategorii. Tato pěna funguje naprosto skvěle a má i zajímavé složení. Jenže cleansery nestráví na vašem obličeji tak dlouhou dobu a proto je možné, že nestihnou způsobit nějakou větší změnu. Osobně ji u sebe nevidím, jelikož všechny ingredience "navíc" zároveň používám zvlášť. To samozřejmě není případ všech ostatních, takže nepopírám, že možná změnu pocítíte. 

Je tedy na vás, zda zvolíte tento cleanser - dražší s vylepšeným složením, či levnější alternativy, které čistí a nic víc, což taky není nic špatného.

~ Nabi

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.